Tegye fel a kezét, aki szereti a krémleveseket! Én imádom, mert: gyorsan elkészíthető, jól variálható, és szinte bármelyik zöldségből isteni finom. A zellerkrémleves párolt körtével és rokfort sajttal nagyon finom, de tehetsz bele reszelt sajtot, vagy akár krutont (pirított zsemlekockát). Ha kedveled a gyors és ízletes krémleveseket, próbáld ki a Gombakrémleves, Sütőtök krémleves , vagy a Spárgakrémleves receptjeimet is.
Hozzávalók
1 csokor újhagyma
1 közepes zeller gumó
1 közepes krumpli
2 ek olívaolaj
2 db zöldségleves kocka
1,3 l víz
2 dl 30%-os tejszín (elhagyható)
só, bors
Így készül a zellerkrémleves
- A felkarikázott újhagymát a forró olajon megpirítjuk. Hozzákeverjük a megpucolt, majd felkockázott zellert és krumplit, majd felöntjük a vízzel, beledobjuk a leveskockát, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt hagyjuk, hogy felforrjon.
- Forrástól számítva közepes lángon főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak (kb. 25 perc)
- Majd vegyük le a tűzről, turmixoljuk homogénre.
- Így is kellően sűrű lesz, nem muszáj bele a tejszín, de mi szeretjük, ha egy kicsit lágyabb, krémesebb.
- Végül öntsük hozzá a tejszínt és ismét forraljuk fel.
Jó étvágyat hozzá!