Világhírű csokoládé lett elérhető Budapesten

A Sweetic csokoládémestere, Zala Judit által megálmodott tökmag-áfonya praliné megkapta az Academy of Chocolate Awards 2020 díját, majd a gasztronómia Oscar-díjának is nevezett Great Taste Awards-on nyert elismerő két aranycsillagot. Ez az év azért is nagyon izgalmas a magyar kézműves csokoládé manufaktúra számára, mert megnyitották első budapesti üzletüket, a Sweetic Budát, ami egy csokoládé bár és egy specialty kávézó harmonikus házassága.

A tökmag-áfonya bonbon belsejében kétféle töltelék található. A frissítő, kicsit édesebb áfonya nagyon jól harmonizál a remek minőségű tökmagkrémből készült réteghez, s mindezt, az ízvilághoz passzoló leheletvékony étcsokiburokba töltötték. A bonbon felületének játékos zöld, csodásan csillogó díszítése is az ízvilágot idézi.

A nemzetközi gasztronómiai versenyeken a szigetszentmiklósi Sweetic csokoládé manufaktúra két további alkotása is sikerrel járt: a Great Taste Awards-on egy aranycsillagot kapott a tejcsokoládé burokba töltött pekánpraliné ropogós mogyorókrokanttal. Az Academy of Chocolate Awards pedig különdíjjal ismerte el a CS 4970 fantázianevű, Camino Steve tiszteletére készült pralinét. Utóbbi az általa megmászott hegyekre emlékeztető formát kapott Zala Judit kezei által. A fehéren megjelenő fekete pöttyök és arany díszítés pedig a bonbon belsejében található csodás tonkababos sárgabarack betétet jelképezi. Ehhez adtak még egy kis ropogós mogyorópraliné réteget, és mindezt tejcsokoládéba rejtették el.

Persze nem idén hallunk először a Sweeticről: az elmúlt 6 évben, 3 különféle világversenyről összesen 30 díjjal tértek haza. Tavaly pedig a világ élvonalbeli csokoládékészítői közé kerültek be azzal, hogy Zala Judit pirosgyümölcs-ibolya-pisztácia venezuelai étcsokoládéburokba megálmodott kombinációja három aranycsillagot nyert a Great Taste Awards-on. Magyar praliné ilyen elismerésben korábban még soha nem részesült, 2019-ben pedig ebben a kategóriában egyedül a Sweetic kapta meg ezt az elismerést, így világbajnokok lettek.

Megnyitott a Sweetic Buda

2020 novemberétől Budapesten is elérhetőek a Sweetic világhírű pralinéi. A Sweetic megjelenésével Buda legkiemelkedőbb minőségű bonbon-csokoládé és kávé boltja nyílt meg a második kerületben, ami méltó módon illeszkedik a Frankel Leo út egyre igényesebb kínálatába, mely jövőre már az új Margit kulturális negyed egyik legmeghatározóbb utcája lesz. A csokoládé manufaktúra márkaboltja egyben egy speciality kávézó is, amely a Cafe Marcello-val való fúzió hatására jött létre.

Jelenleg több mint 100 féle csokoládé vásárolható meg az üzletben, beleértve az összes eddigi díjnyertes bonbonukat, cake-popukat, drazsékat, forró csokoládékat és krémes karamellákat is.

Fotók: Sweetic Buda

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *