A nyári kánikulában senki sem szeret a sütő mellett ácsorogni. A forró grill azonban már más tészta. Főleg, ha egy kerti parti keretében, barátokkal vagy a családunkkal egy közös sütögetésre készülünk. A grillhúsok mellett egyre több helyen kerülnek a rácsra különböző zöldségek is. Ezek közül egyre népszerűbb a gomba, ami ízletes, könnyen és gyorsan elkészíthető, így bármelyik grillezést feldobhatja. A vega taco falatokba is grillezett gomba került a hús helyett, próbáld ki te is ezt a verziót!

Bevallom, nálam sokszor csak zöldségek kerülnek a grillre, mert van, amikor azt kívánom a laktató grillezett húsok helyett. A grillezett zöldségek, mint például a gomba, fogyaszthatók köretként, előételként vagy egy kis kreativitással akár főételt is készíthetünk belőle.

gyors és egyszerű házi taco gombával

Erre több ötletet is találhatsz már az oldalamon, például könnyű nyári ebéd vagy vacsora lehet a Tabulé grillezett portobelloval és karfiollal de egy külön bejegyzést szenteltem, amiben a zöldség grillezés témáját járom körül és egyszerű recepteket is ajánlok hozzá.

A mostani recept a legegyszerűbb grillsütő segítségével is elkészíthető, de akár a faszenes grillt is bevethetjük hozzá, kérdés mennyi idő áll a rendelkezésünkre. A gombás vega taco tökéletes vendégváró, előétel. Kínáld ezzel a társaságot, amíg el nem készül a többi finomság a grillen, csak vigyázz, nehogy már ezzel jól lakjanak majd. 🙂

vega taco grillezett gombával
Grill csiperkegomba Chefgomba

Hozzávalók

A hozzávalók mennyisége függ attól, hogy hány főre készíted a vega tacokat. Ez a mennyiség ~4 főre elegendő, ha előételként vagy egy könnyű vacsoraként szolgálod fel.

2 db ChefGomba grill csiperkegomba

1 csomag kukorica tortilla

~ 100 g reszelt cheddar sajt

1 kis konzerv kukorica

2-3 szál újhagyma

1 zacskó friss saláta és zöldség mix

2 db közepes paradicsom

1 kis fej vöröshagyma

1 db lime

1 kis doboz natúr joghurt

Só, bors ízlés szerint

Olívaolaj a gomba grillezéséhez

vega taco zöldségekkel és sajttal

Elkészítés

  • A grill csiperkegombákat folyó hideg víz alatt megmossuk, lecsepegtetjük, ha szükséges kicsit áttöröljük. 0,5-1 cm vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és vékonyan átkenjük olívaolajjal a szeletek mindkét oldalát. A grillsütőnk kapacitásától függően nagyjából 8-10 perc alatt készülnek el.
  • A tortilla lapokból egy kiszúró segítségével 8-10 cm-es köröket vágunk és néhány perc alatt mindkét oldalát pirítsuk meg kicsit a grillen. A grillről levéve rögtön simítsuk rá egy sodrófára és tartsuk ott, amíg teljesen ki nem hűlnek (érdemes egy konyharuhát használni hozzá, mert forró!). Így tarja majd meg az íves formáját.
  • A paradicsomot mossuk meg, majd kockázzuk fel, sózzuk és keverjük össze az apróra vágott lilahagymával. Tipp: Néhány levél bazsalikommal vagy apróra vágott petrezselyemmel tovább ízesíthetjük.
  • A konzerv kukoricáról öntsük le a levét és keverjük össze a felkarikázott újhagymával. A lime-ot vágjuk fel cikkekre, a salátamixet öntsük át egy tálba. A sajtot reszeljük le nagylyukú reszelőn.
  • A joghurthoz ízlés szerint keverhetünk egy kevés őrölt chilit, de ez elhagyható. Mindent tálaljunk fel, hogy a vendégek ízlésük szerint tölthessék meg a saját tacojukat. Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés a CHEFGOMBA támogatásával készült.

házi taco recept grillezett gombával

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *