A 2017 júliusában nyitott Vas Manci étterem rajta volt az ‘Ahová menni kell’ listámon. Egy remek kis étterem a Blaha Lujza tértől nem messze (kb. 4 p séta) ahol minden este tapas este!
Legyen Polett, a hely tulajdonosa és szíve-lelke nagy mosollyal fogadja a Vas Manciba betérőket és minden vendéghez van egy-két kedves szava. A vendéglátásban eltöltött több mint 20 év tapasztalatával régi álma vált valóra a saját hely megnyitásával és ez az elhivatottság és szeretet érződik is a Vas Mancin.


A névválasztás tisztelgés Polett dédnagypapájának húga, Manci emléke előtt, akinek a képei természetesen helyet kaptak az étterem falán.
Mediterrán konyhára jellemző széles tapas választék
Szeretem az olyan éttermeket, ahol sok féle ételt tudok kóstolni és itt a mediterrán konyhára jellemző széles tapas választék remek lehetőséget adott erre. Polett éveket töltött Valenciában, ahol közeli kapcsolatba kerültaz ottani gasztronómiával. A saját ízélményei alakították a menün szereplő egyedi ételkínálatot, ahol az autentikus ízek mellett sokszor saját kreációk is életre kelnek.
Articsóka fun-ként pikáns ízével a citromos pirított cherrys articsóka volt számomra a legkülönlegesebb, ami a spanyol tapas tál válogatáson is rajta van, de külön is kérhető.


A tapasok után a főételekről is ejtenék néhány szót, ugyanis mindegyikben (összesen 4 félét kóstoltunk) felfedeztünk valami különlegeset. Az egyes fogások egyébként sokféle ízlést és igényt kielégítenek, laktóz- és gluténmentes, vega ízek egyaránt megtalálhatóak köztük, az ételek kiválóan kombinálhatók, többek közt a választható hús-feltétekkel.
– A Maafe édes-sós ízvilága kihagyhatatlan azoknak, akik kedvelik a földimogyoró ízét.
-A Ropa vijeha sűrű, pikáns paradicsomszósza az omlós húsfalatokkal volt talán a leglaktatóbb.
– A Perzsa egytálételben a mentás marhapogácsa intenzív fűszerezése kitűnő.
Azonban a legjobban nekünk a Sült mézes chilis édesburgonya grillezett camemberttel, friss kevert salátával ízlett a legjobban!
Őszintén bevallom én ezt a fogást név alapján nem választottam volna, de annyira finom volt, hogy bármikor megenném újra!

Persze ettünk desszertet is (mert annak valahogy mindig marad még egy kis hely a pocakban.) A könnyed, mediterrán tapasokon és főételeken túl, az aktuális étlap desszertjei is mindig valódi ínyencségek. A kardamomos kávés csokitortára esett a választásunk, ami maga volt a tömény csokimennyország. Remekül passzolt hozzá a lágy kávéhab is.

Egy szó, mint száz, a Vas Mancit jó szívvel ajánlom mindazoknak, akik kedvelik a mediterrán falatokat és felejthetetlen ízű ételeket kóstolnának egy hangulatos, barátságos és családias kis helyen.
További Étterem ajánlóimat IDE kattintva éred el.