„A gin tonik titkainak felfedezése sosem volt még ilyen egyszerűen praktikus, akár az előttünk álló ünnepekért akár majd a tavaszi grill partik hangulatáért leszünk felelősek.” A Bartenders Club által inspirált, izgalmas gin történeti betekintést tartottak nemrég az ikonikus Boutiq’ Bar-ban. A dolog apropója egy új izgalmas, a BOOK kiadó gondozásában decemberben megjelenő, csaknem 200 oldalas könyv volt.

Az első magyar Gin koktél könyv

Az Ultimate Guide to Gin – Gin&Tonik és egyéb koktélok névre hallgató pompás összefoglaló nagy előnye, hogy magyar piacra lett kitalálva. Olyan recepteket találhatunk benne, olyan alapanyagokkal, amit itthon is megkaphatunk. Az esemény házigazdái: A Keverd, Rázd, Öntsd! című, ütős koktélkönyv alkotói és a menő pesti Boutiq’Bar megalapítói, Kocsis Lilla és Nagy Zoltán voltak. Ők írták az első magyar Gin koktél könyvet is. 

A könyv ismertetője mellett a hangulatért olyan ginek voltak a felelősek, mint a vaníliás felhangokkal bíró Sir Edmond, a szenzációs Monkey 47 kökényes változata és a szőlővirág inspirálta francia G’vine vagy az An Dúlamán az egyetlen olyan gin, melyben alga található. A választható koktélok pedig ezúttal a Martello Fizz, a Frenchman, a Monkey Sloe Soda és a Ramos Gin Fizz voltak.  

Gin&Tonik

A ginfogyasztás manapság hihetetlen népszerű

A könyv hiánypótló és azért fontos, mert a ginfogyasztás manapság hihetetlen népszerű. Nyugodtan mondhatjuk, hogy divatos. Sőt, a reneszánszát éli. De az este egyúttal azt is megmutatta, hogy a gin és a gines koktélok mennyire sokfélék tudnak lenni. Nem egyféle italról beszélünk, hanem vég nélküli íz-és élmény kombinációt jelentenek. A szerzőpáros, Lilla és Zoli pedig ezúttal sem a biztosra mentek. A kétkedő vélemények ellenére, hittek az elképzelésükben. Sokan ugyanis azt gondolták, hogy nincs értelme és létjogosultsága egy ilyen mély és terjedelmes, kizárólag a ginekre koncentráló könyvnek. De az alkotókat ez nem tántorította el. Zoli szerint egyébként ebben semmi újdonság nem volt. Így volt szinten minden korábbi, később nagy sikereket hozó projektjük kapcsán is. Lillától pedig megtudhatták a résztvevők, hogy küldetésüket tovább erősítik ezzel a könyvükkel is. Ez pedig a felelős alkoholfogyasztás, ami idehaza nem is olyan egyszerű feladat. Ennek ellenére a szerzők fejében már másik 2 további klasszikus koktél alapanyag köré rendeződek a gondolatok és a mostani könyv egy sorozat első része is lehet akár.

Gin&Tonik

Ők egyet tehetnek. Hogy hisznek a minőségben, az igényességben, a kuriózumokban. Ezért születhetett meg most ez az írás.

A borókabogyós ital első, elmélyült, magyar piacra szánt és minden alkotóelemében itthon is beszerezhető alapanyagokat tartalmazó (magyar ginekkel is tarkított) bibliájához férhetnek hozzá a rajongók például az alábbi linken keresztül is.

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *