Képes vagyok egész nap a konyhában lenni (és imádom 🙂 ), de tudom, hogy van, akinek ez egyáltalán nem okoz örömet. Se kedve, se ideje órákon át sütni főzni, főleg az év végi hajtásban. Nekik jöhet jól ez a gyorsan összeállítható villantós recept, ami remek ízélményt nyújt.
A kacsacombhoz remekül passzol az Aviko burgonyapüréje tejjel és vajjal, ami újdonság a mirelit termékek között és pikk-pakk elkészül. (mikróban mindössze 3 perc!). Az almás párolt lilakáposzta pedig már csak hab a tortán.
Hozzávalók (4 főre)
4 db pecsenye kacsacomb
só, bors
1 zacskó Aviko tejszínes burgonyapüré
Opcionális: almás párolt lilakáposzta
Díszítéshez: madársaláta, apróra vágott kacsa töpörtyű, tarka őrölt bors
Így készül a sült kacsacomb
- A kacsacombokat megmossuk, finoman leitatjuk róla a felesleges vizet és egy éles késsel formára vágjuk. (A levágott bőrdarabokból ropogós töpörtyű készíthető.)
- Ezután beirdaljuk a combokat, egy nagy csipet sóval megsózzuk mindkét oldalát és tepsibe tesszük. Öntsünk alá nagyjából 1 dl vizet és 200 °C fokon süssük kb. 1 órán át. Közben érdemes ránézni néha, hogy mindig legyen alatta minimális folyadék. Kést beleszúrva tudjuk ellenőrizni, hogy megpuhult-e.
- Ha igazán ropogós bőrű kacsacombokat szeretnénk, akkor a sütési folyamat végén 5 percig a sütőben grillezzük, ilyenkor már folyamatosan figyelni kell, hogy nehogy odaégjen!
- Amint elkészült a kacsacomb, a burgonyapürét egy hőálló edénybe tesszük, lefedjük és 850 W-on 1,5 percre betesszük a mikrohullámú sütőbe. Átkeverjük egy kanállal és további 1,5 percig mikrózzuk ezután már fogyasztható! (A fagyasztott Aviko burgonyapüré elkészíthető serpenyőben és sütőben is. Az elkészítési javaslat a termék hátoldalán megtalálható.) Jó étvágyat hozzá!
Próbáld ki a Pulyka brassói édesburgonya hasábbal receptemet is!
A BEJEGYZÉS AZ AVIKO TÁMOGATÁSÁVAL KÉSZÜLT.