Tősgyökeres budapestiként is gyakran rácsodálkozom, hogy mennyi kincset rejt ez a város! A Podmaninczky utcán például már számtalanszor elsétáltam, de bevallom, eddig nem tűnt fel az a csoda épület, ami 2019 óta Mystery Hotel Budapestként üzemel. Egy kellemes séta, vagy egy húzós munkanap után pedig nagyon is érdemes betérni hozzájuk. Az impozáns, dór oszlopsorral és élő növényekkel körülölelt Sky Garden tetőteraszuk különleges ételekkel és koktélokkal várja vendégeit.

Sky Garden tetőterasz

A legjobb európai luxuslobbi

Az egész Hotel mesés designja Varró Zoltán munkáját dicséri. A helyszínnek a szabadkőműves elemek és a gazdag történelmi múlt kölcsönöz egyedülálló hangulatot. A szakember profizmusát igazolja, hogy tavaly novemberben a hotel- és étterem design Oscar-díjaként is emlegetett, a vendéglátóipar legrégibb és legrangosabb díjának számító Gold Key Awards for Excellence in Hospitality Design döntőjében az általa tervezett Mystery Hotel Budapesté lett a legjobb európai luxuslobbi, és a finalisták közé kerültek a legjobb luxus vendégszoba kategóriában is.

Mystery Hotel Budapest étterem
Mystery Hotel_Davinci szoba
Mystery Hotel_jakuzzi
Mystery Hotel_fürdő részleg
Mystery Hotel_tárgyaló terem
Mystery Hotel_üveg szoba

Lebegő oázis

Miután kicsit körbe néztünk, célozzuk be a liftet és meg se álljunk a 7. emeletig. A 25 méter magasan található Sky Garden tetőteraszán igazán különleges ételeket és italokat szolgálnak fel. A sajttálakhoz például a Balaton-felvidéki Vászoly manufaktúrájából érkeznek a sajtok. Az étlapon megtalálható az Eszterházy desszert is, amely a szabadkőművességre utal, hiszen a magyar szabadkőművesek listáján is voltak az Eszterházy család tagjai közül. A lebegő oázisban nyolc saját receptúra alapján készült kreatív koktélokat is érdemes megkóstolni.

Skybar_Mystery hotel saláta
Skybar_Mystery hotel_ételkínálat

A könnyű estebédünk közben nem győztünk betelni az elénk táruló kilátással. Budapest nevezetességeiben gyönyörködve, az ízletes és hűvös koktélomat kortyolgatva néhány órára sikerült teljesen kikapcsolódnom. A lelassulás a mai világban nagy kincs, és ez az impozáns, dór oszlopsorral és sok zöld élő növénnyel körül ölelt hely erre abszolút tökéletes. 

Szeretnéd, hogy a Te Éttermedről is felkerüljön egy hasonló ajánló az oldalamra? Akkor vedd fel velem a kapcsolatot itt.

Skybar_Mystery hotel_Gastrotherapy

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *