Tonhalas-paradicsomos masnitészta kapribogyóval
Ezt ettem, finom volt, úgyhogy leírtam nektek a receptjét. Fél óra alatt elkészíthető ízletes vacsora, vagy ebéd. Reggelire azért szerintem ne edd 🙂 Van, ami annyira egyszerű és jóízű, hogy nem is kell hozzá különösebb sztori.
Hozzávalók (2 főre)
150 g masnitészta 1,5 l víz 2 kiskanál só kis konzerv sűrített paradicsom (70 g) kis konzerv tonhal olívaolajban (80 g) 1 kiskanál szárított, morzsolt bazsalikom kapribogyó ízlés szerint 1 kiskanál cukor só, bors ízlés szerint aki szereti csípősen: leheletnyi őrölt chili A tetejére: reszelt sajt, koktélparadicsom, friss bazsalikomlevél
Így készül a tonhalas-paradicsomos tészta
- Feltesszük főni a vizet, beleszórjuk a sót, majd forrás után 15 percig főzzük benne a tésztát. ( lobogó vízben) A kész tésztát (akkor van kész, ha az ízlésed szerint kellően megpuhult) leszűrjük
- A sűrített paradicsomot összekeverjük és összemelegítjük a cukorral és a lecsepegtetett tonhallal, ízlés szerint sózzuk borsozzuk, majd belekeverjük a kapribogyókat és a morzsolt bazsalikomot is. Tipp: ha túl sűrű a szósz egy kanálnyi vízzel (tészta főzőlevével) lehet hígítani
- Keverjük össze a leszűrt tésztával és már ehetjük is! Tálaljuk friss bazsalikommal, félbevágott koktélparadicsommal és reszelt sajttal. Jó étvágyat hozzá!