Tonhalas-paradicsomos masnitészta kapribogyóval

 

Ezt ettem, finom volt, úgyhogy leírtam nektek a receptjét. Fél óra alatt elkészíthető ízletes vacsora, vagy ebéd. Reggelire azért szerintem ne edd 🙂 Van, ami annyira egyszerű és jóízű, hogy nem is kell hozzá különösebb sztori. 

 

Hozzávalók (2 főre)

150 g masnitészta
1,5 l víz 
2 kiskanál só
kis konzerv sűrített paradicsom (70 g)
kis konzerv tonhal olívaolajban (80 g)
1 kiskanál szárított, morzsolt bazsalikom 
kapribogyó ízlés szerint 
1 kiskanál cukor
só, bors ízlés szerint
aki szereti csípősen: leheletnyi őrölt chili
A tetejére: reszelt sajt, koktélparadicsom, friss bazsalikomlevél

Így készül a tonhalas-paradicsomos tészta

 

 

  • Feltesszük főni a vizet, beleszórjuk a sót, majd forrás után 15 percig főzzük benne a tésztát. ( lobogó vízben) A kész tésztát (akkor van kész, ha az ízlésed szerint kellően megpuhult) leszűrjük
  • A sűrített paradicsomot összekeverjük és összemelegítjük a cukorral és a lecsepegtetett tonhallal, ízlés szerint sózzuk borsozzuk, majd belekeverjük a kapribogyókat és a morzsolt bazsalikomot is. Tipp: ha túl sűrű a szósz egy kanálnyi vízzel (tészta főzőlevével) lehet hígítani
  • Keverjük össze a leszűrt tésztával és már ehetjük is! Tálaljuk friss bazsalikommal, félbevágott koktélparadicsommal és reszelt sajttal. Jó étvágyat hozzá!

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.