Tepsiben sült brokkolis lepény mozzarellával és paradicsommal

 

 

Laktató finomság, ami önálló fogásként is megállja a helyét, például egy könnyű ebédként. Én vacsira is ezt ettem, nekem hidegen is ízlett.

Hozzávalók

1 db közepes brokkoli
4 db tojás
1 db natúr mozzarella
1 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 kiskanál só
bors, szárított oregánó és bazsalikom ízlés szerint

Így készül a brokkolis lepény

 

 

  • A szárról levágott brokkoli rózsákat alaposan megmossuk
  • Ezután a fokhagymával együtt apróra daráljuk, majd hozzákeverünk egy kiskanálnyi sót. Egy lábosban 10 percig közepes hőfokon pároljuk, hogy egy kicsit megpuhuljon és a felesleges nedvesség távozzon belőle. Ha kész, félre tesszük hűlni
  • A tojásokat szétválasztjuk és a 4 tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tojások sárgáját is. Végül elkeverjük a kihűlt brokkolival. Szárított oregánóval, bazsalikommal és borssal ízesítjük, ha szükséges tehetünk még hozzá egy kis sót, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 180 °C fokon 20 percig sütjük
  • Amíg sül, szeleteljük fel a paradicsomot és a mozzarellát. Az idő lejárta után vegyük ki a tepsit, és tegyük a brokkoli lepényünk tetejére a paradicsom és mozzarella szeleteket. Helyezzük vissza a sütőbe és süssük (grillezzük) még max. 10 percig, amíg szépen megolvad a sajt és enyhén megpirul a teteje. Jó étvágyat hozzá!
ebéd ötlet: brokkoliból készült lepény
ebéd ötlet: brokkoliból készült lepény

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.