Tepsiben sült brokkolis lepény mozzarellával és paradicsommal
Laktató finomság, ami önálló fogásként is megállja a helyét, például egy könnyű ebédként. Én vacsira is ezt ettem, nekem hidegen is ízlett.
Hozzávalók
1 db közepes brokkoli
4 db tojás
1 db natúr mozzarella
1 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 kiskanál só
bors, szárított oregánó és bazsalikom ízlés szerint
Így készül a brokkolis lepény
- A szárról levágott brokkoli rózsákat alaposan megmossuk
- Ezután a fokhagymával együtt apróra daráljuk, majd hozzákeverünk egy kiskanálnyi sót. Egy lábosban 10 percig közepes hőfokon pároljuk, hogy egy kicsit megpuhuljon és a felesleges nedvesség távozzon belőle. Ha kész, félre tesszük hűlni
- A tojásokat szétválasztjuk és a 4 tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tojások sárgáját is. Végül elkeverjük a kihűlt brokkolival. Szárított oregánóval, bazsalikommal és borssal ízesítjük, ha szükséges tehetünk még hozzá egy kis sót, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 180 °C fokon 20 percig sütjük
- Amíg sül, szeleteljük fel a paradicsomot és a mozzarellát. Az idő lejárta után vegyük ki a tepsit, és tegyük a brokkoli lepényünk tetejére a paradicsom és mozzarella szeleteket. Helyezzük vissza a sütőbe és süssük (grillezzük) még max. 10 percig, amíg szépen megolvad a sajt és enyhén megpirul a teteje. Jó étvágyat hozzá!