Tejszínes- lazacos aszalt paradicsomos penne

Ez az ízletes tejszínes lazacos penne recept a jó példa arra, hogy hogyan tudsz már akár 1 szelet lazacfiléből is 4 főnek elegendő, pazar és laktató ebédet vagy vacsorát készíteni.

Hozzávalók

1 szelet lazac filé
400 g penne tészta
3 dl 30%-os tejszín
2 szál újhagyma
10-12 db aszalt paradicsom (ha nincs otthon, tehetsz bele félbevágott koktélparadicsomot)
4 ek. olívaolaj
1 kis csokor petrezselyem
1 mk. fokhagymapor
só, bors ízlés szerint

tálaláshoz citromkarikák

Így készül a tejszínes-lazacos penne

  • A lazacot vegyük ki a hűtőből. Forraljunk fel 2 liter vizet 2 kk. sóval, majd főzzük meg benne a tésztát. Egy kevés tésztalevet (kb. fél dl) tegyünk félre, a többit szűrjük le
  • Mossuk meg és vágjuk karikákra az újhagymát. Aprítsuk fel a petrezselyem zöldjét és az aszalt paradicsomot is vágjuk apró darabokra. Közben egy nagyobb serpenyőben hevítsünk fel 2 ek. olívaolajat, ha felforrósodott vegyük kicsit lejjebb a hőfokot és tegyük bele az enyhén sózott, borsozott lazac szeletet
  • Először bőrével lefele süssük vastagságtól függően kb. 6-8 percig, majd fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük további 4-5 percig. Ha a közepén megvágjuk és már szépen kifehéredett a hal belseje is, akkor tegyük ki egy deszkára hűlni
  • Vegyük le a bőrét és a lazac húsát egy villa segítségével szedjük tetszőleges nagyságú darabokra
  • A használt olajat tegyük félre. 2 ek. olajat ismét tegyünk a serpenyőbe és dinszteljük meg rajta az újhagymát. Ha már kellően megpuhult, öntsük fel a tejszínnel, adjuk hozzá az aszalt paradicsomot, a lazacdarabokat, a fokhagymaport, sózzuk, borsozzuk. Forraljuk fel, majd mehet rá a megfőtt tészta is. Keverjük alaposan össze, ha szaftosabban szeretnénk öntsük hozzá a félretett tésztavízből ízlés szerint.
  • Tálalás előtt szórjuk rá a petrezselymet és díszítsük citrom karikákkal. Frissen az igazi! Jó étvágyat hozzá!
kész lazacos tészta
finom lazacos penne recept

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.