Nálunk mindenki nagyon szereti a leveseket. Legyen szó akár egy ízletes krémlevesről, mint például a Zellerkrémleves, vagy egy tartalmasabb levesről, mint amilyen a Gulyásleves, hetente többször is kerül leves az asztalra. A tárkonyos raguleves illatos, ízletes és laktató, így egy könnyű ebédre vagy egy tartalmasabb vacsorára is tökéletes. Régóta az egyik nagy kedvencem írom is, hogy én hogyan készítem:

ízletes tárkonyos raguleves csiperkegombával

Hozzávalók (~ 8 főre)

600 g csirkemell filé

500 g  ChefGomba fehér csiperkegomba

300 g borsó (fagyasztott)

6 db közepes sárgarépa

2 db fehérrépa

1 közepes fej vöröshagyma

1 ek. zsír

2 db zöldségleves kocka

2 kk. szárított tárkony

só és bors ízlés szerint

1 ek. szűrt citromlé

1,8 l víz

A habaráshoz: 140 g tejföl (~1 kis doboz), 1-2 ek. liszt

Szereted a gombát? További gombás recepteket ide kattintva találsz.

Így készül a tárkonyos raguleves recepttel

Így készül a tárkonyos raguleves

  • A sárgarépát és fehérrépát megpucoljuk, karikára vágjuk. A csiperkegombát folyó hideg víz alatt leöblítjük és felszeleteljük. A vöröshagymát megpucoljuk és apróra vágjuk.
  • A csirkemell filét ha szükséges megtisztítjuk és kisebb kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  • A fagyasztott borsót is vegyük ki a hűtőből.
  • Egy nagy lábosban kezdjük el hevíteni a zsírt. Ha felmelegedett, ráöntjük az apróra vágott hagymát és üvegesre pároljuk.
  • Ezután mehet rá a felkockázott csirkemell filé, amit szépen lepirítunk.
  • Ha már mindenhol egyenletesen kifehéredtek a csirkemell kockák, öntsük hozzá a felszeletelt gombát és főzzük addig, amig össze nem esik és kicsit el nem fő a leve.
  • Ezután adjuk hozzá a karikára vágott répákat, bő 5 percig melegítsük össze, majd tegyük bele a leveskockákat is és öntsük hozzá a vizet.
  • Forraljuk fel és közepes lángon főzzük nagyjából 30 percig.
  • Közben adjuk hozzá a tárkonyt, kóstoljunk és ha szükséges még sózzuk, borsozzuk a levest.
  • 30 perc után tegyük bele a borsót is és főzzük további 10 percig.
  • Közben elkészíthetjük a habarást. A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel és apránként felhígítjuk néhány evőkanálnyi leveslével. Amikor a levesünk elkészült (megpuhult benne minden) hozzáöntjük a habarást, felforraljuk. Legvégén a citrommal ízesítjük és már fogyasztható is.

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés a CHEFGOMBA támogatásával készült.

Ízletes tárkonyos raguleves egyszerűen

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *