Se nem tejbegríz, se nem sima puding, a tápióka gyöngyből készült desszertet Te is biztosan szeretni fogod! Ez az alap kókusztejes recept tetszés szerint ízesíthető. Fogyaszd hidegen, vagy melegen, ahogy éppen kedved tartja. 🙂

Hozzávalók (~ 2 adaghoz)

6 dl kókusztej

6 ek. tápióka gyöngy

1 ek. méz

1 mk. fahéj

Friss gyümölcsök, pl.: málna, eper, vagy áfonya

tápióka puding bogyós gyümölcsökkel és mentalevelekkel díszítve


Így készül a tápióka puding

  • A tápióka gyöngyöt összekeverem a kókusztejjel és hagyom állni kb. 15 percet
  • Majd közepes tűzön, sűrűn kevergetve addig főzöm, amíg összesűrűsödik és a gyöngyök teljesen meg nem puhulnak. Ehhez is kell bő 15 perc, amíg a fehér színű gyöngyök átlátszóvá nem válnak. Ha nagyon sűrűnek ítéled, főzés közben nyugodtan önts hozzá még egy kis kókusztejet!
  • Ízesítsd mézzel vagy fahéjjal, önmagában natúr, semleges íze van.  A friss bogyós gyümölcsök szuper jól passzolnak hozzá. Ettem már lekvárral, kevertem bele kókuszreszeléket, kakaót, remekül variálható és ízesíthető reggeli, vagy desszert készíthető belőle.

Próbáld ki a Kókuszos tápióka puding eperrel receptemet is!

Jó étvágyat hozzá!




Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.