Se nem tejbegríz, se nem sima puding, a tápióka gyöngyből készült desszertet Te is biztosan szeretni fogod! Ez az alap kókusztejes recept tetszés szerint ízesíthető. Fogyaszd hidegen, vagy melegen, ahogy éppen kedved tartja. 🙂
Hozzávalók (~ 2 adaghoz)
6 dl kókusztej
6 ek. tápióka gyöngy
1 ek. méz
1 mk. fahéj
Friss gyümölcsök, pl.: málna, eper, vagy áfonya
Így készül a tápióka puding
- A tápióka gyöngyöt összekeverem a kókusztejjel és hagyom állni kb. 15 percet
- Majd közepes tűzön, sűrűn kevergetve addig főzöm, amíg összesűrűsödik és a gyöngyök teljesen meg nem puhulnak. Ehhez is kell bő 15 perc, amíg a fehér színű gyöngyök átlátszóvá nem válnak. Ha nagyon sűrűnek ítéled, főzés közben nyugodtan önts hozzá még egy kis kókusztejet!
- Ízesítsd mézzel vagy fahéjjal, önmagában natúr, semleges íze van. A friss bogyós gyümölcsök szuper jól passzolnak hozzá. Ettem már lekvárral, kevertem bele kókuszreszeléket, kakaót, remekül variálható és ízesíthető reggeli, vagy desszert készíthető belőle.
Próbáld ki a Kókuszos tápióka puding eperrel receptemet is!
Jó étvágyat hozzá!