Ezt az egyszerű sajtgolyó receptet könnyű elkészíteni, mutatós, pikáns, mindenki kedvence lesz.
Hozzávalók (kb. 10 diónyi db-hoz)
150 g natúr tömlős sajt
100 g cheddar sajt
50 g trappista sajt
csipetnyi őrölt tarkabors
1 kk. só
pár szál ropi
A forgatáshoz:
durvára tört dió, szárított zöldfűszerek (oregánó, petrezselyem), gránátalma mag
Így készül a sajtgolyó
- A sajtokat lereszeljük és az összes hozzávalóval együtt alaposan elkeverjük, majd fóliával lefedve kb. fél órára hűtőbe tesszük
- A hűtőből kivéve 10 db egyforma, kb. diónyi nagyságú golyót formálunk a masszából és megforgatjuk a durvára tört dióban, zöldfűszerben, vagy gránátalma magokban. Tipp: a szárított zöldfűszer, vagy például a szezámmag könnyen és szépen rátapad, de a dió és a gránátalma mag már nehezebben. Ezért fogjunk a kezünkbe egy sajtgolyót és úgy nyomkodjuk bele egyenletesen a durvára tört diót, vagy gránátalma magokat. Végül helyezzük őket egy tálalótálra és szúrjunk bele egy-egy szál ropit. Kínálhatunk mellé teljeskiőrlésű, magos kenyeret, vagy akár sós kekszeket, esetleg aszalt gyümölcsöket is.
További ötletek a forgatáshoz: pirospaprika (akár csípős is lehet ,ha szeretjük), tört mogyoró, tört mandula, napraforgó mag, mák, friss, apróra vágott snidling, apróra vágott sült bacon.
Jó étvágyat hozzá!
Ha a sütés nélküli sajtgolyó sós előétel, vendégváró mellé sütés nélküli desszertet is keresel, próbáld ki az Epres tiramisu sütés nélkül receptemet.