Elindult egy új TikTok kihívás, hogy Szelfizz egyet egy palack tokajival. A Tiktok kihívások lényege, hogy könnyen követhető táncot, mozgássort indít valaki, amit mások követnek, így akár több százezer felhasználóhoz is eljuthat egy-egy ilyen akció.

A Szelfizz egy palack tokajival célja népszerűsíteni magát Tokaj-Hegyalját és a tokaji bort is. A kihívást tíz különböző helyszínen, tíz különböző fajta borral készítették el az alkotók. A zsólyomkai pincesor volt az első helyszíne a kampánynak. Egyébként az alkotói csapat rögzítette a helyszíneket is egy saját térképen.

Itt nyomon követhetik a helyszíneket is. A zsólyomkai pincesort olyan helyek követik, mint a Megyer-hegyen fekvő Tengerszem, mely hivatalosan is Magyarország legszebb természeti csodája, Rákóczi-vár, a Gombos-hegyi pincesor, de a sorban ott van a tarcali Áldó Krisztus szobor és a Szent Teréz kápolna is. Ezek többnyire a látogatók által is kedvelt helyek.

Szelfizz egy palack tokajival

A kihívásnak az egyetlen célja, hogy kedvet csináljon mindenkinek egy kiránduláshoz Tokaj-Hegyaljára, és aki ott jár, minden bizonnyal megkóstolja a nemzeti Himnuszban is megénekelt tokajit. Az sem véletlen, hogy fiatalok vettek részt a kihívás elindításában, hiszen a Tiktokon az átlag életkor 25 év, és ez is lényeges szempont volt, hogy a fiatalokat is elérje Tokaj-Hegyalja híre. Illetve, hogy őket is megérintse a nemzeti kincsünk, mely a világ első zárt borvidéke volt 1737-ben, ezzel jócskán megelőzve a mára jól prosperáló borvidékeket. Az UNESCO Világörökség Bizottsága 2002-ben felvette a világörökségi listára Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék kultúrtája néven. 

Tokaj-Hegyalja

Ismerd meg a tokaji aszút! – 5 dolog, amit nem tudtál róla

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *