A sütőtökös- gombás raguban a sütőtök édességével jól harmonizál a fűszeres csiperkegomba íze. Kínálhatod előételként, vagy uzsonnára, vacsorára. A kész leveles tészta szerintem egy szuper találmány én sok mindenhez használom, mert jól variálható, akár édes, akár sós finomságot készítenénk. Az egyik kedvenc őszi alapanyagom a sütőtök, a friss termesztett barna csiperkegomba pedig egész évben rendelkezésünkre áll, használjuk minél több ételben ezt a szuper alapanyagot!

gombás sütőtökös ragu recept


Hozzávalók

300 g Chefgomba barna csiperkegomba

1/2 fej vöröshagyma

250 g pucolt sütőtök

1 db nyújtott leveles tészta

1 db L-es tojás (+ 1 db tojás a kenéshez)

4 ek. búzadara

1 ek zsír, vagy olaj

2 kk. szárított petrezselyem

1 kk. kakukkfű

só, bors ízlés szerint

sütőtök, barna csiperkegomba leveles tészta


Így készül a sütőtökös-gombás raguval töltött leveles tészta

  • A sütőtököt megmossuk, megszárítjuk, majd megpucoljuk. Kimagozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Besózzuk és állni hagyjuk.
  • A barna csiperkegombákat folyó hideg víz alatt átmossuk, majd kis kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk.
  • A zsírt felolvasztjuk és megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a gombát és lepirítjuk. Akkor jó, ha már teljesen elfőtt a gomba kiengedett leve. Ezután ízesítjük a fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk.
  • A reszelt sütőtököt jól kinyomkodjuk, majd hozzákeverjük a gombához.
  • A leveles tésztát vegyük ki a hűtőből, hogy legyen ideje felmelegedni, közben melegítsük elő a sütőt 210 °C -ra.
  • Ha langyosra hűlt a sütőtökös-gombás ragunk, belekeverjük a tojást, a 2 ek. búzadarát és alaposan összedolgozzuk. Kitekerjük a leveles tésztát és az egyik hosszanti oldalának alján, kb. 3 ujjnyi szélességben eloszlatjuk a maradék 2 ek. búzadarát. Erre halmozzuk a sütőtökös-gombás ragut úgy, hogy a szélein hagyjunk egy-egy ujjnyi helyet. Ezt mindkét oldalon hajtsuk be és így tekerjük fel óvatosan, szorosan a raguval töltött leveles tésztát.
  • Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük le a felvert tojással és 210 °C -ra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt süssük addig, amig szép pirult nem lesz a teteje.

Jó étvágyat hozzá!

További gombás recepteket ide kattintva, sütőtökös recepteket pedig ide kattintva találsz.

A bejegyzés a CHEFGOMBA támogatásával készült.

sütőtökös- gombás rétes levelestésztából recept

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.