Az ebéd és vacsora fő fogásai a decemberi hétköznapokon is lehetnek ünnepiek. Mint például ez a fűszeres garnéla, Aviko spenótos burgonyapürével, vajon párolt cukorborsóval és egy kevés borsó csírával, gránátalma maggal megszórva. Lemértem, nettó 20 perc alatt elkészültem vele (kipakolástól tálalásig), tehát az idő nem lehet kifogás. Készítsd el te is!
Hozzávalók (4 főre)
200 g fagyasztott garnéla (hámozott)
1 zacskó Aviko spenótos burgonyapüré
2-3 szál újhagyma
100 g fagyasztott borsó
1 ek. vaj + 1 a borsó párolásához
1-2 kk. rák fűszerkeverék
Díszítéshez: borsó csíra, gránátalma
Ünnepi recept ötleteket keresel? Kattints ide az oldalon lévő ünnepi receptjeimért!
Elkészítés
- A garnélákat és a borsót érdemes min. 1 órával az ebéd vagy vacsora elkészítése előtt kivennünk a mélyhűtőből, hogy legyen idejük felolvadni
- A borsóhoz egy kevés vízben felolvasztjuk a vajat, sózzuk és lefedve pár perc alatt puhára főzzük. Ha felforrt a víz, vegyük alacsonyabb hőfokra
- A garnélákat átmossuk, lecsepegtetjük és összekeverjük a fűszersóval. Az újhagymát karikára vágjuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és néhány perc alatt megpuhítjuk rajta az újhagymát. Ezután beletesszük a fűszeres garnélákat, és közepes lángon 10-15 perc alatt készre sütjük. A garnéla enged magából levet, de ha szeretnénk, hogy szaftosabb legyen, öntsünk alá fél dl vizet is
- Amint elkészültünk a fűszeres garnélarákokkal, vegyük ki a mélyhűtőből a spenótos burgonyapürét. Egy hőálló edénybe tesszük, lefedjük és 850 W-on 1,5 percre betesszük a mikrohullámú sütőbe. Átkeverjük egy kanállal és további 1,5 percig mikrózzuk ezután már fogyasztható! (A fagyasztott Aviko spenótos burgonyapüré elkészíthető serpenyőben és sütőben is. Az elkészítési javaslat a termék hátoldalán megtalálható.)
Jó étvágyat hozzá!
A BEJEGYZÉS AZ AVIKO TÁMOGATÁSÁVAL KÉSZÜLT.