Spárgakrémleves

A spárgakrémleves is a jól bevált formulám mentén készült. A legtöbb krémlevest így készítem. Lehet cicomázni, bonyolítani, de nekem ez vált be, úgyhogy a spárgakrémlevesnél is ezt vettem alapul. 

Hozzávalók (8 főnek)

2 l víz
500 g zöldspárga
2 tyúkhúsleves kocka
2 közepes fej krumpli
fél fej vöröshagyma
1 kk. barna cukor
1 kk. citromlé
só, bors ízlés szerint
2 ek. olívaolaj
2 dl 30%-os tejszín 

Díszítésnek: snidling, pirított kenyérkocka, ehető virágok

Így készül a spárgakrémleves

  • A spárgát mossuk meg és távolítsuk el (levágjuk, vagy letörjük) a fás szárát, majd vágjuk kb. 3 cm-es darabokra. A krumplit is mossuk meg és kockázzuk fel
  • Az apróra vágott hagymát egy nagy lábosban dinszteljük meg az olívaolajon, majd öntsük fel 2 liter vízzel, morzsoljuk bele a leveskockákat, tegyük hozzá a barna cukrot és a citromlevet, sózzuk, borsozzuk és a spárgával, krumplival együtt forraljuk fel
  • Forrástól számítva nagyjából 20 percig, közepes lángon, fedő alatt főzzük puhára a zöldségeket
  • A szép spárga fejeket (sípokat) óvatosan vegyük ki kicsivel hamarabb, és tegyük át rögtön hideg vízbe. Ezt használjuk majd a leves díszítéséhez
  • Ha megpuhultak a zöldségek, húzzuk félre a tűzről és pár perc után turmixoljuk homogénre
  • Helyezzük vissza a tűzre és a tejszínnel együtt forraljuk újra fel. Tálaláskor díszítsük az ép spárga sípokkal, apróra vágott snidlinggel, pirított kenyérkockával és ehető virágokkal. Jó étvágyat hozzá! 

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.