Sajtos roló

A sajtos roló az egyik legjobb sós vendégváró falat. Frissen az igazi, amikor beleharapva még roppan a tésztája. Füstölt sajtos lágy krémmel készítem, nekünk ez a változat ízlik a legjobban. 

A sajtos roló hozzávalói

1 csomag Tante Fanny leveles tészta
250g mascarpone
100g tömlős füstölt sajtkrém
2 ek. tejföl
70g füstöltsajt
csipet só, bors
1 db tojás

Így készül a házi sajtos roló

  • A leveles tésztát kivesszük a hűtőből a készítés előtt kb. 10-15 perccel. A képeken látható sajtos rolókhoz Tante Fanny friss vajas leveles tésztát használtam.
  • A tésztát pihentetés  után 2 cm-es csíkokra vágjuk. Sajtos roló forma nélkül is elkészíthető! Én régi fakanalak rúdját tekertem körbe alufóliával és ezt kentem le olvasztott vajjal. De simán csak alufóliából is készíthetünk hengereket, amelyre majd rátekerjük a tésztát.
  • Úgy tekerjük rá, hogy hagyjunk egy kis helyet a rolók között és hogy a tészta csíkok kicsit fedjék egymást, finoman össze is nyomkodhatjuk. Majd az így alufóliára tekert rolókat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük a felvert tojással és 200 fokos előmelegített sütőben kb.15-20 perc alatt készre sütjük.
  • Hagyjuk kihűlni, majd finoman, óvatosan húzzuk le őket az alufóliáról. Ha csak alufóliát használtunk, úgy könnyebb lehúzni, ha kicsit összenyomjuk a fóliahengert.

friss házi sajtos roló füstölt sajttal

  • A krémhez keverjük el a mascarponét a tejföllel és a füstölt sajtkrémmel (karaván tömlős sajtot használtam). Ízesítsük sóval, borssal és kanalazzuk át egy sima csővel ellátott habzsákba. Tipp: előre elkészítem a tésztát és a krémet is, ami hűtőben eláll. De csak 1-2 órával a fogyasztás előtt töltöm be a sajtos rolókat, így tovább megőrizhető a tészta frissessége, roppanóssága, mert nem szívja annyira magába a krémet.)
  • A habzsák segítségével betöltjük a rolókba a krémet, majd a széleit óvatosan belenyomkodjuk a lereszelt füstölt sajtba. Jó étvágyat hozzá!
Tavaszi receptek gyűjteménye
vendégváró sajtos nasi

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.