A hagyomány szerint májusban, de a pandémia miatt idén szeptember 4-én és 5-én kerül megrendezésre a Sajtmajális Nagyegyházán, ahol a kézműves sajtvásár mellett színes programokkal, ízletes ételekkel és táncházzal várják az érdeklődőket.

A szervezők, a csellóművész Ribli Ilona és férje Kolozsvári Mihály a két évvel ezelőtti Sajtmajálishoz hasonlóan idén is kézműves sajtkészítők és egyéb kézzel készített portékákat áruló ügyes “háziasszonyokat” hívtak meg. Sajtosoknak lesz közönség díj és egymás közötti szakmai díj, gyermekeknek sajtos rajzverseny és sajtos meseverseny, fajátékok, ügyességi játékok, állatsimogató valamint lovaglási lehetőség.

A sajtok mellett más ételeket is kóstolhatnak a látogatók: a kemencében elkészítik a most már hagyományossá vált nagyegyházi rakott puliszkát, amely korábban még az Erdélyből érkezett sajtosok elismerését is kivívta. Mellette palócleves, sztrapacska és gulyásleves is készül majd.

Sajtmajális Nagyegyházán a Hangistállóban

A kulturális műsorban – arculatukat tükrözve – mindkét napon kis komolyzenei koncert is lesz. Szombaton a Danubius vonósnégyes muzsikál, vasárnap pedig Ribli Ilona és fia cselló duót játszik.

A tervek szerint fellép még a Vértes Natúr Kürt együttes, Szokolai Dongó Balázs, a biatorbágyi népi énekes gyerekek, a bicskei Csillagszemű és a vértesacsai Rezeda néptáncegyüttesek, a Kassai-féle “Brázik-törzs” lovasíjász csapata.

A szombat esti táncházat az erdélyi származású Könczey Árpád zeneszerző, koreográfus és felesége Plugor Judit tánctanárok tartják.

Sajtmajális plakát 2021 szeptember
Fotók: Bódi Ágnes

Bővebb információért kattints ide.

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *