Utolsó pillanatos, sütés nélküli ünnepi desszert ötlet, vagy gasztro ajándék, esetleg mindkettő. 🙂 A hozzávalók jó eséllyel még a közeli, kis éjjel nappali boltokból is beszerezhetők. A készítésébe bevonhatjuk a gyerekeket is, egyedül a külső csoki réteg mártogatása és száradása időigényes, de ezzel együtt is viszonylag gyorsan megvan. Nagyon finom, érdemes kipróbálnod! 

ünnepi zserbógolyó recept sütés nélkül

Hozzávalók (kb.30 db 22 g-os golyócskához)

200 g darált háztartási keksz
240 g sűrű baracklekvár
150 g dió50 g porcukor
1 ek. kakaó
1 ek. rum, vagy rumaroma
2 csomag vaníliás cukor

~ A burkolathoz ~
150 + 50 g jó minőségű étcsokoládé
1 ek. étolaj

karácsonyi desszert ötlet zserbó golyó recept

További Ünnepi receptjeimet ide kattintva találod.

Így készül a zserbó golyó

  • A zserbó golyó hozzávalóit lemérjük és egy nagy tálban kézzel alaposan összegyúrjuk. Ne legyen se túl puha, se túl kemény az állaga. Mivel a lekvár lehet, hogy folyékonyabb, ezért hagyjuk a masszánkat pár percet állni és ha szükséges tegyünk még hozzá egy kevés darált kekszet
  • Formázzunk belőle golyókat és fóliával lefedve tegyük a hűtőbe legalább 10 percre, hogy kicsit megdermedjen
  • A burkolathoz vízgőz fölé helyezett edényben olvasszuk meg a 150 g csokoládét az 1 ek. étolajjal. Ha megolvadt, húzzuk félre a tűzről és adjuk hozzá a maradék 50 g csokoládét is. Kevergessük addig, amíg az is teljesen fel nem olvad
  • A hűtőből kivett golyókat villa segítségéve egyenletesen forgassuk bele az olvadt csokiba, majd óvatosan helyezzük sütőpapírra. Így száradás után lesz egy kis talpa, de nálunk senki sem reklamált a rajta lévő plusz csokiért 🙂 A golyók tetejét díszíthetjük egy kevés darált dióval, vagy ehető cukorkával. Hűvös helyen hagyjuk teljesen megszáradni. Tipp: száradás után ne kézzel nyúljunk hozzá, mert akkor ujjlenyomatos lesz, hanem például egy habkártya segítségével óvatosan helyezzük át a sütőpapírról a bonbon papírba.

Boldog, egészséges ünnepeket kívánok! 

Próbáld ki a Kávés-meggyes pohárdesszert receptemet is!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *