A csokis cupcake igazándiból egy ünneplőbe öltöztetett muffin. Számtalan változata és íz verziója létezik. Egy csipet fantáziával és kreativitással csodálatosan feldíszített süteményt varázsolhatunk belőle. A csoki klasszikus ízét némi rummal tehetjük még különlegesebbé. A tetején lévő mascarponés krém szuperül tart, hűtőbe téve másnap sem esett össze. Ez a cupcake tészta nem annyira levegős, mint egy hagyományos muffin tésztája, tömörebb, de remekül ellensúlyozza a lágy krém, ami szinte elolvad a szánkban.
Hozzávalók (12 db-hoz)
155 g liszt
175 g vaj
175 g porcukor
40 g kakaópor
1 kk. sütőpor
3 kk. rum vagy rumaroma
3 db egész tojás
~ Cupcake krém ~
250 g mascarpone
1 púpos ek. kakaópor
2 dl habtejszín
2 tasak vaníliás cukor
Így készül a csokis cupcake
- A szoba hőmérsékletű vajat és a porcukrot elektromos kézi habverő segítségével habosítsuk, majd adjuk hozzá a tojásokat és a rumot is. A lisztet, a kakaóport és a sütőport keverjük el és szitáljuk hozzá a vajas masszánkhoz, és keverjük addig, amíg sima és egyenletes nem lesz a tésztánk.
- A muffin sütőnkbe helyezzünk muffin papírokat és osszuk el benn a tésztát. 180 °C ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük, majd rácsra kitéve hagyjuk őket kihűlni.
- Amíg sül a tésztánk elkészíthetjük a krémjét. Ehhez verjük kemény habbá a habtejszínt a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a mascarponet és a kakaóport. Felhasználásig érdemes hűtőbe tárolnunk. Ha kihűlt a cupcake, a csokis krémünket kanalazzuk át egy habzsákba és annak segítségével tetszőlegesen díszítsük fel mindegyik tetejét.
Jó étvágyat hozzá!
Csokis édességre vágysz? Próbáld ki a Csokis-mandulás babka, vagy a Ribizlis brownie receptjeimet is!