Ropogós laskagomba falatok
Ha igazán ropogós rántott gombára vágysz, ami pikk-pakk elkészül, próbáld ki ezt a verziót. Vigyázat, nagyon eteti magát!
Hozzávalók (2 főre)
kb. 250 g friss, termesztett ChefGomba laskagomba
2 tojás fehérje
kb. 100 g rizsliszt
olaj a sütéshez
só ízlés szerint
Így készül a ropogós laskagomba
- A gombát nem szükséges megmosni! Vágjuk le a szárát és a fejeket vágjuk kisebb darabokra.
- A tojás fehérjét lazítsuk fel egy villával, a rizslisztet szórjuk egy mélytányérba. Majd villa segítségével forgassuk meg a gombadarabokat a tojásfehérjében, jól csepegtessük le, majd forgassuk meg a rizslisztben is úgy, hogy mindenhol beborítsa.
- 170 fokos olajban 4 perc alatt süssük ropogósra. Tegyük papírtörlővel bélelt tányérra és sózzuk meg. Mártogathatjuk ketchupba vagy majonézbe, de önmagában is nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés a CHEFGOMBA támogatásával készült.