Ropogós laskagomba falatok

Ha igazán ropogós rántott gombára vágysz, ami pikk-pakk elkészül, próbáld ki ezt a verziót. Vigyázat, nagyon eteti magát!

 

Hozzávalók (2 főre)

kb. 250 g friss, termesztett ChefGomba laskagomba
2 tojás fehérje
kb. 100 g rizsliszt
olaj a sütéshez
só ízlés szerint

Így készül a ropogós laskagomba

  • A gombát nem szükséges megmosni! Vágjuk le a szárát és a fejeket vágjuk kisebb darabokra.
  • A tojás fehérjét lazítsuk fel egy villával, a rizslisztet szórjuk egy mélytányérba. Majd villa segítségével forgassuk meg a gombadarabokat a tojásfehérjében, jól csepegtessük le, majd forgassuk meg a rizslisztben is úgy, hogy mindenhol beborítsa.
  • 170 fokos olajban 4 perc alatt süssük ropogósra. Tegyük papírtörlővel bélelt tányérra és sózzuk meg. Mártogathatjuk ketchupba vagy majonézbe, de önmagában is nagyon finom. Jó étvágyat hozzá! 

A bejegyzés a CHEFGOMBA támogatásával készült.


Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.