Ez a ribizlis brownie egy igazi koprodukció eredménye: a 100%-os kakaóport Dominikáról kaptam ajándékba, az étcsokoládé Svájcból érkezett, a ribizlit pedig Ildikó barátnőm kertjében szedtem hozzá. 🙂 Gyorsan elkészül és remekül variálható más bogyós gyümölcsökkel is. Vanília vagy citrom fagyival különösen finom nyári desszert. Eléggé laktató, tehát egy közepes tepsi sok embernek elég, ezért jó ötlet lehet házibulira, vagy nagyobb családi összejövetelekre.
Hozzávalók
160 g liszt
5 csapott ek. cukrozatlan kakaópor
fél tábla (kb 50 g) keserű csoki
130 g vaj
230 g cukor
2 egész tojás
2 kk. sütőpor
1 csipet só
Tetejére: bogyós gyümölcs, jégcukor ízlés szerint
Így készül a ribizlis brownie
- A lisztet, a cukrozatlan kakaóport és a sütőport keverjük össze, majd szitáljuk át
- Egy nagyobb lábosban közepes hőfokon olvasszuk meg a vajat, majd öntsük hozzá a cukrot és keverjük addig, amíg teljesen fel nem olvad
- A két tojást a csipet sóval egy villa segítségével lazán verjük fel. Vegyük le a tűzről a felolvadt cukros vajat és habverő segítségével keverjük hozzá a felvert tojásokat, a keserű csokit majd a lisztes kakaós keveréket is
- A sűrű masszát kanalazzuk át egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe. Szórjuk meg a ribizli szemekkel és a jégcukorral (opcionális), majd 170 °C fokra előmelegített sütőben süssük kb. 25-30 percig.
- A tepsiből kivéve tegyük rácsra és fogyasztás előtt hagyjuk langyosra hűlni.
Jó étvágyat hozzá!
Ha szereted a csokis desszerteket, próbáld ki a Csupacsokis cream tart receptemet is!