Ki mondta, hogy répás sütiket csak húsvétkor lehet enni? Ez a pihepuha, ízletes és illatos zabkeksz bármelyik napodat megédesítheti. Egyszerű összeállítani és a végeredmény még a gyerekek tetszését is elnyerte. Reggelire egy bögre kávé, tej, vagy tea mellé. De elcsomagolva magaddal viheted, ha kirándulni, vagy túrázni mész, a suliba, utazásra, vagy a munkahelyedre is.

Hozzávalók (~ 20 db kekszhez)

(mércének egy 2,5 dl-es poharat használtam)

2 pohár reszelt sárgarépa (kb. 4 db)

fél pohár liszt

fél pohár apró szemű zabpehely

2/3 pohár cukor

1/4 pohár vaj

2 ek. napraforgóolaj

1 db tojás

1 tk. reszelt narancshéj

1 tasak vaníliás cukor

1 tk. őrölt fahéj

fél tk. sütőpor

csipet só

Ha szereted a hasonló ízvilágú süteményeket, próbáld ki a Mascarponés répatorta receptemet is!

répás zabkeksz recept gastrotherapy

Így készül a répás – narancsos zabkeksz

  • A megpucolt és lereszelt sárgarépát szitába tesszük és elkeverjük 1-2 ek. cukorral. Pár percre félretesszük, hogy megpuhuljon és kiengedje a levét.
  • A vajat mikróban megolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, a tojást és habverővel elkeverjük.
  • A maradék száraz hozzávalókat is összekeverjük. Hozzáadjuk az alaposan kinyomkodott répát, a vajas keveréket, és jól eldolgozzuk.
  • A puha masszát sütőpapírral bélelt tepsire tésztaadagoló kanál (vagy evőkanál) segítségével kiporciózzuk. Kb. 2 cm helyet hagyjunk közöttük és kicsit lapítsuk ki őket, korong formára. 175 fokos sütőben nagyjából 15 p alatt sülnek meg.

Jó étvágyat hozzá!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *