Aranybarnára sült, ellenállhatatlan kerek formák. Kívül roppanós, belül puha és nagyon sajtooos. Ez a rántott sajtgolyó, ami igen könnyen, egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel. Kezdőknek is bátran ajánlom, bármilyen összejövetelre, előételként, vagy sós nasiként. Próbáld ki te is!
Hozzávalók (kb. 13 diónyi méretű golyóhoz)
100 g trappista vagy gouda sajt
100 g cheddar sajt
50 g finomliszt
2 tojás
só, bors ízlés szerint
4-5 ek. zsemlemorzsa a forgatáshoz
Tálaláshoz: friss saláta (pl.: bébispenót) és a kedvenc mártogatósod. Én tartármártást készítettem hozzá
Így készül a rántott sajtgolyó
- A sajtokat lereszeljük és alaposan összekeverjük a többi hozzávalóval (kivéve a zsemlemorzsát)
- Kézzel, vagy egy kanál segítségével diónyi golyókat formázunk belőle, majd meghempergetjük a morzsában
- Forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük. Ha elkészült egy papírszalvétára helyezzük, hogy lecsepegjen róla a felesleges olaj, majd frissen tálaljuk. Elég laktató, ha mást is eszünk mellé 2-4 db 1 főnek elegendő. Hidegen is finom. 🙂
Jó étvágyat hozzá!
Az inspirációért köszönet Morvai Lindának (Konyhalál)