Aranybarnára sült, ellenállhatatlan kerek formák. Kívül roppanós, belül puha és nagyon sajtooos. Ez a rántott sajtgolyó, ami igen könnyen, egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel. Kezdőknek is bátran ajánlom, bármilyen összejövetelre, előételként, vagy sós nasiként. Próbáld ki te is!

Hozzávalók (kb. 13 diónyi méretű golyóhoz)

100 g trappista vagy gouda sajt

100 g cheddar sajt

50 g finomliszt

2 tojás

só, bors ízlés szerint

4-5 ek. zsemlemorzsa a forgatáshoz

Tálaláshoz: friss saláta (pl.: bébispenót) és a kedvenc mártogatósod. Én tartármártást készítettem hozzá



Így készül a rántott sajtgolyó

  • A sajtokat lereszeljük és alaposan összekeverjük a többi hozzávalóval (kivéve a zsemlemorzsát)
  • Kézzel, vagy egy kanál segítségével diónyi golyókat formázunk belőle, majd meghempergetjük a morzsában
  • Forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük. Ha elkészült egy papírszalvétára helyezzük, hogy lecsepegjen róla a felesleges olaj, majd frissen tálaljuk. Elég laktató, ha mást is eszünk mellé 2-4 db 1 főnek elegendő. Hidegen is finom. 🙂

Jó étvágyat hozzá!

Az inspirációért köszönet Morvai Lindának (Konyhalál)


Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.