Ősszel és télen még jobban vágyunk a színes, ízletes ételekre. Plusz pont, hogy a sok benne lévő szuper zöldség miatt még egészséges is. A rakott zöldségek gombával egy húsmentes egytálétel, önmagában fogyasztva is tartalmas, de köretként is kínálhatjuk. A zöldségek tetszőlegesen variálhatók, amit én semmiképp sem hagynék ki belőle, az a gomba, édesburgonya, padlizsán és a hagyma. Készítsd el Te is!

rakott egytálételrecept képekkel
fehér csiperke gomba zöldségek

Hozzávalók

400 g ChefGomba fehér csiperke gomba

3 db közepes édesburgonya

1 db padlizsán

1 db cukkini

4 db paradicsom

1-2 db sárgarépa

1 csokor újhagyma

1 Hajdu olasz ízesítésű sajtkrém (180 g)

2 db tömlős krémsajt (200 g)

Olasz vegyes fűszerkeverék, só, bors ízlés szerint

Kb. 1 dl víz

gombával rakott zöldségek
így készül a zöldséges rakott egytálétel
zöldséges ebéd ötlet

További gombás recepteket IDE KATTINTVA találsz!

Így készül a rakott zöldségek gombával egytálétel

  • Mossuk és tisztítsuk meg a zöldségeket. A padlizsánt és a cukkinit vágjuk max. 1 cm vastag szeletekre, sózzuk meg mindkét oldalát és tegyük félre.
  • Szeleteljük fel a többi zöldséget is.
  • A sajtkrémeket keverjük össze egy külön tálban, kevés vízzel hígítsuk fel, hogy könnyebben el tudjuk majd oszlatni a zöldség rétegeken.
  • Papírtörlőkendővel itassuk fel a felesleges nedvességet az előzetesen besózott padlizsánról, cukkíniről, majd egy hőálló edényben kezdjük el rétegezni a zöldségeket a sajtkrémmel. A fűszerezésről se feledkezzünk meg! Mehet minden zöldségre egy kevés, hogy jó ízes legyen a végeredmény. Nálam a legfelső rétegnek az édesburgonya került.
  • Óvatosan öntsük alá a vizet és 180 °C fokosra előmelegített sütőben addig süssük, amíg a zöldségek megpuhulnak (ez nálam 40 perc volt).

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés a CHEFGOMBA támogatásával készült.

rakott zöldségek

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *