Ősszel és télen még jobban vágyunk a színes, ízletes ételekre. Plusz pont, hogy a sok benne lévő szuper zöldség miatt még egészséges is. A rakott zöldségek gombával egy húsmentes egytálétel, önmagában fogyasztva is tartalmas, de köretként is kínálhatjuk. A zöldségek tetszőlegesen variálhatók, amit én semmiképp sem hagynék ki belőle, az a gomba, édesburgonya, padlizsán és a hagyma. Készítsd el Te is!
Hozzávalók
400 g ChefGomba fehér csiperke gomba
3 db közepes édesburgonya
1 db padlizsán
1 db cukkini
4 db paradicsom
1-2 db sárgarépa
1 csokor újhagyma
1 Hajdu olasz ízesítésű sajtkrém (180 g)
2 db tömlős krémsajt (200 g)
Olasz vegyes fűszerkeverék, só, bors ízlés szerint
Kb. 1 dl víz
További gombás recepteket IDE KATTINTVA találsz!
Így készül a rakott zöldségek gombával egytálétel
- Mossuk és tisztítsuk meg a zöldségeket. A padlizsánt és a cukkinit vágjuk max. 1 cm vastag szeletekre, sózzuk meg mindkét oldalát és tegyük félre.
- Szeleteljük fel a többi zöldséget is.
- A sajtkrémeket keverjük össze egy külön tálban, kevés vízzel hígítsuk fel, hogy könnyebben el tudjuk majd oszlatni a zöldség rétegeken.
- Papírtörlőkendővel itassuk fel a felesleges nedvességet az előzetesen besózott padlizsánról, cukkíniről, majd egy hőálló edényben kezdjük el rétegezni a zöldségeket a sajtkrémmel. A fűszerezésről se feledkezzünk meg! Mehet minden zöldségre egy kevés, hogy jó ízes legyen a végeredmény. Nálam a legfelső rétegnek az édesburgonya került.
- Óvatosan öntsük alá a vizet és 180 °C fokosra előmelegített sütőben addig süssük, amíg a zöldségek megpuhulnak (ez nálam 40 perc volt).
Jó étvágyat hozzá!
A bejegyzés a CHEFGOMBA támogatásával készült.