A brassóit és az édesburgonyát is nagyon kedvelem, így arra gondoltam, kipróbálom őket együtt. Így született meg ez a pulyka brassói édesburgonyával recept, ami egy újra gondolt verzió. Ha egy kis változatosságra vágysz, mindenképpen próbáld ki te is!
Hozzávalók (2 főre)
500 g pulykamellfilé
450 g Aviko édesburgonya hasáb
60 g füstölt, sós szalonna
100 g zöldborsó
3-4 gerezd fokhagyma
1 tk. majoránna
1,5 dl víz
1 ek. liszt
Így készül a pulyka brassói édesburgonyával
- A fagyasztott édesburgonya hasábokat sütőpapírral bélelt tepsiben 220 °C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
- Amíg sül a batáta, addig a pulykamellfilét megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Megtisztítjuk a fokhagymát, a szalonnát apróra kockázzuk. Ha mirelit borsót használunk, vegyük ki a hűtőből, hogy legyen ideje felengedni.
- Egy nagyobb serpenyőben közepes hőfokon lepirítjuk a szalonnát, majd kitesszük egy kis tányérra. Ezután a szalonna zsírjára dobjuk a zúzott fokhagymát átforgatjuk majd hozzáadjuk a pulykamell kockákat és magas hőfokon lepirítjuk. Közepesen magas tűzön, kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Közben hozzáöntjük a vizet, a borsót és a majoránnát is. Amikor már szinte kész, beletesszük a szalonnát és rászitáljuk a lisztet, majd alaposan elkeverjük.
- A kész húst az édesburgonya hasábokra szedjük és frissen tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
Próbáld ki az Ünnepi ropogós, omlós sült kacsacomb burgonyapürével receptemet is!
A BEJEGYZÉS AZ AVIKO TÁMOGATÁSÁVAL KÉSZÜLT.