Ha vaníliás, gyümölcsös desszertre vágytok, akkor ez a gyümölcstorta biztosan kedvetekre való lesz. Többször készítettem már, születésnapra, ajándékba, vagy csak úgy, a család örömére. A tetejét bármilyen gyümölccsel, vagy csak a kedvenceddel is díszítheted. A piskótáját érdemes gyümölcstorta, pite formában sütni, hogy legyen helye a vaníliás pudingnak.
Hozzávalók
~ A tésztához ~
200 g liszt
100 g vaj
100 g cukor
1 tasak vaníliás cukor
4 db tojás
8 ek. tej
0,5 tasak sütőpor
1 csipet só
~ A krémhez ~
1 tasak vaníliás pudingpor (főzés nélküli)
4 dl tej
~ A tetejére ~
1 tasak expressz zselatin fix (színtelen) elhagyható
gyümölcsök: szeder, barack, áfonya, ribizli, vagy aminek éppen szezonja van
Szereted a vaníliás süteményeket? Akkor próbáld ki a Vaníliás torta receptemet is!
Így készül a gyümölcstorta
- A tojásokat megmossuk, szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját pedig a cukorral, vaníliás cukorral és a puha vajjal habosra keverjük.
- A sütőport elkeverjük a liszttel és a tejjel felváltva hozzákeverjük a tojássárgája masszához.
- Végezetül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is.
- Kivajazott, lisztezett kb. 27 cm-es gyümölcs pite formába simítjuk a tésztát és 180 °C fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.
- Amíg sül a tésztánk a pudingport összekeverjük a tejjel. Fontos, hogy legalább 1 dl tejjel kevesebbet tegyünk a tasakon jelzett mennyiséghez képest, hogy ne legyen túl híg a puding.
- Ha megsült és teljesen kihűlt a tésztánk, kanalazzuk a tetejére a kikevert pudingot, és tetszőlegesen díszítsük a kedvenc gyümölcseinkkel. Végezetül egyenletesen borítsuk be a gyümölcsöket az átlátszó zselatinnal. Hidegen fogyasszuk.
Jó étvágyat hozzá!