Pisztáciás is, csokis is, és annyira finom lett, hogy megosztom veletek az elkészítését, hátha kedvet kaptok hozzá, hogy ti is elkészítsétek. Egy igazi klasszikus brownie recept után kutattam a neten, amikor ráakadtam az olivemagazine.com-on erre a verzióra. Kicsit módosítottam rajta, íme:

Mennyei brownie recept

Hozzávalók

200 g étcsokoládé

100 g vaj

4 db tojás

250 g kristálycukor

110 g liszt

fél tasak sütőpor

30 g holland kakaó por

80 g pucolt natúr pisztácia

így készül a brownie
pisztáciás csokis piskóta kocka

Próbáld ki a Ribizlis brownie receptemet is!

Így készül a pisztáciás brownie

  • A brownie recept elkészítésének első lépése, hogy a vajat a csokoládéval vízgőz felett megolvasztjuk, majd félretesszük hűlni.
  • A pucolt pisztáciát serpenyőben pár percig pirítjuk, majd egy mozsárban durvára törjük.
  • Ezután a tojásokat egy edénybe ütjük és habosra keverjük a kristálycukorral, majd hozzákeverjük a már langyosra hűlt csokoládés vajas keveréket.
  • A lisztet, a sütőport a kakaó port és a pisztácia 2/3-át összekeverjük, majd ezt is hozzáöntjük és alaposan elkeverjük. A masszánkat sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a tetejét pedig megszórjuk a maradék pisztáciával.
  • 170 °C  fokosra előmelegített sütőben nagyjából 25 perc alatt készre sütjük. Még langyosan fogyasztva egyszerűen isteni!

Jó étvágyat hozzá!

brownie pisztáciával

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *