Pisztáciás is, csokis is, és annyira finom lett, hogy megosztom veletek az elkészítését, hátha kedvet kaptok hozzá, hogy ti is elkészítsétek. Egy igazi klasszikus brownie recept után kutattam a neten, amikor ráakadtam az olivemagazine.com-on erre a verzióra. Kicsit módosítottam rajta, íme:
Hozzávalók
200 g étcsokoládé
100 g vaj
4 db tojás
250 g kristálycukor
110 g liszt
fél tasak sütőpor
30 g holland kakaó por
80 g pucolt natúr pisztácia
Próbáld ki a Ribizlis brownie receptemet is!
Így készül a pisztáciás brownie
- A brownie recept elkészítésének első lépése, hogy a vajat a csokoládéval vízgőz felett megolvasztjuk, majd félretesszük hűlni.
- A pucolt pisztáciát serpenyőben pár percig pirítjuk, majd egy mozsárban durvára törjük.
- Ezután a tojásokat egy edénybe ütjük és habosra keverjük a kristálycukorral, majd hozzákeverjük a már langyosra hűlt csokoládés vajas keveréket.
- A lisztet, a sütőport a kakaó port és a pisztácia 2/3-át összekeverjük, majd ezt is hozzáöntjük és alaposan elkeverjük. A masszánkat sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a tetejét pedig megszórjuk a maradék pisztáciával.
- 170 °C fokosra előmelegített sütőben nagyjából 25 perc alatt készre sütjük. Még langyosan fogyasztva egyszerűen isteni!
Jó étvágyat hozzá!