Pillants be a specialty kávékultúra kulisszái mögé!

Napi rutin helyett élmény. A Goosebumps Coffee Lab által szervezett kötetlen hangulatú eseményen közelebbről is megismerkedhettem az itthoni specialty kávézás világával. A pazar budapesti panorámával rendelkező exkluzív showroom és oktatóterem modern és letisztult designja magával ragadó és remekül harmonizál a high-tech kávégépekkel, valamint a tökéletes ízű kávékülönlegességekkel is.

„Amikor a Goosebumps ötlete megfogalmazódott bennünk, az a cél lebegett a szemünk előtt, hogy a legjobb minőséget hozzuk minden területen és megteremtsük azt a ’wow’ faktort, amelyet addig hiányoltunk a kávés szektorból.” – vezette fel a Goosebumps filozófiáját Csiszér Béla tulajdonos.

A Goosebumps projekt 2016-ban indult Tóth Anita, Csiszér Béla és Huszár Ádám irányításával. A kávézásra kulináris élvezetként tekintő szakmai csapat tagjaitól megtudhattuk, hogy mára a kávéélmény teljes spektrumát lefedik: kezdve a szakma legprofibb és legkülönlegesebb gépeinek forgalmazásától, a többhetes barista képzésen keresztül a saját pörkölőműhelyig, és így az általuk pörkölt, trendsetter csomagolásba bújtatott prémium kávétételekig.

Az általuk forgalmazott, kategóriájukban úttörő kávégépek és kiegészítők között megtalálhatók a Modbar – espresso, és filterkávé készítésre alkalmas – különleges látványú, moduláris, pult alatti gépei és gőzegységei, valamint a Puqpress automata tömörítői, a Mazzer legújabb őrlői, illetve az Eversys svájci fejlesztésű automata berendezései.  Ezeknek a gépeknek a birtokában nemcsak abban lehetünk biztosak, hogy egy felejthetetlen csészeélményben lesz részünk, hanem általuk akár egy vendéglátóegységbe, akár az otthonunkba vagy éppen egy irodai környezetbe is exkluzív, letisztult és modern designt csempészhetünk.

A zöldkávé beszerzésénél, az ország és a termőterület kiválasztásánál az első és legfontosabb szempont a frissesség, ezért folyamatosan nyomon követik, hogy melyik területen mikor esedékes a szüret. A próbapörkölések, protokoll szerint végzett cuppingok, vaktesztek és többszöri kóstolás után kerül sor a legjobbnak ítélt kávé kiválasztására. A specialty folyamat részeként a zöldkávét saját maguk pörkölik.

Kávékínálatukban jelenleg ötféle tétel érhető el ezek között pedig két-két espresso- és filter pörkölésű, továbbá egy limitált kiadású kávé található. A környezetkímélő és felelős erdőgazdálkodásból származó, alumíniummentes csomagolás anyagának kiválasztása is tudatos volt, az exkluzív külső ugyanis nem mehetett a fenntarthatóság rovására.

A szakmai bemutatót követően az interaktív workshop alatt megtapasztalhattuk, hogy mitől is válhat a specialty kávézás könnyen szenvedéllyé, elhivatottsággá, és milyen pluszt ad mindehhez a Goosebumps 360 fokos szemlélete. A különböző gépekkel és technikával elkészített kávékék kóstolása közben nemcsak a termőterületekről és a zöldkávéról esett szó, de az ízjegyek és illatok érzékelésének komplex világába is betekintést nyertünk. 

Fotók: Gastrotherapy

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *