Paradicsomos- húsos ragu kagylótésztával

Gyorsan elkészül és az egész család kedvence lesz. Mutatom, mi hogy készítjük ezt a „hamis” bolognait.  Ha maradna a raguból, le is fagyasztható!

Hozzávalók (8 főre)

500 g kagylótészta

1 kg sertés darálthús

1 nagy fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 db 400 g-os konzerv darabolt paradicsom

1-2 dl passzírozott paradicsom

1-2 kk. barnacukor

2 ek. olívaolaj

fűszerek: só, bors, oregáno, kakukkfű, bazsalikom,

valamint a tetejére reszelt sajt + 1 titkos összetevő

Így készül a paradicsomos- húsos ragu

  • A tésztát a csomagoláson leírtak szerint megfőzzük. A főzővízből érdemes félretenni 1 dl mennyiséget, ha szükséges, ezzel hígítható majd a ragunk.
  • Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát a felhevített olívaolajon megdinszteljük. Utána hozzáadjuk a darált húst és folyamatos kevergetés mellett alaposan lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
  • Bő 10-15 perc pirítás után beleöntjük a darabolt paradicsomot és a passzírozott paradicsomot és közepes lángon jó fél órát tovább főzzük. Hozzáadjuk a fűszereket is. Megkóstoljuk és ha szükséges teszünk hozzá 1-2 késkanálnyi barnacukrot.
  • A mi titkos összetevőnk pedig a fahéj, amiből a ragu elkészülte után egy késhegynyit keverünk hozzá. Reszelt sajttal, friss bazsalikommal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.