Paradicsomos- húsos ragu kagylótésztával
Gyorsan elkészül és az egész család kedvence lesz. Mutatom, mi hogy készítjük ezt a „hamis” bolognait. Ha maradna a raguból, le is fagyasztható!
Hozzávalók (8 főre)
500 g kagylótészta
1 kg sertés darálthús
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db 400 g-os konzerv darabolt paradicsom
1-2 dl passzírozott paradicsom
1-2 kk. barnacukor
2 ek. olívaolaj
fűszerek: só, bors, oregáno, kakukkfű, bazsalikom,
valamint a tetejére reszelt sajt + 1 titkos összetevő
Így készül a paradicsomos- húsos ragu
- A tésztát a csomagoláson leírtak szerint megfőzzük. A főzővízből érdemes félretenni 1 dl mennyiséget, ha szükséges, ezzel hígítható majd a ragunk.
- Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát a felhevített olívaolajon megdinszteljük. Utána hozzáadjuk a darált húst és folyamatos kevergetés mellett alaposan lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
- Bő 10-15 perc pirítás után beleöntjük a darabolt paradicsomot és a passzírozott paradicsomot és közepes lángon jó fél órát tovább főzzük. Hozzáadjuk a fűszereket is. Megkóstoljuk és ha szükséges teszünk hozzá 1-2 késkanálnyi barnacukrot.
- A mi titkos összetevőnk pedig a fahéj, amiből a ragu elkészülte után egy késhegynyit keverünk hozzá. Reszelt sajttal, friss bazsalikommal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!