Imádom az olasz kajákat, az olasz tájat, az aperolt, meg úgy kb. mindent, ami olasz. 😀 A bruschetta az egyik kedvenc olasz előételem. Sok féle verzióban kóstoltam már, de az egyik nagy kedvencem volt, amit még anno Rómában egy, a Spanyol lépcsőhöz közeli étteremben ettük. Ezt a paradicsomos-márványsajtos verziót igyekeztem itthon reprodukálni, ami nálunk azóta is nagy favorit.

Hozzávalók

10 paradicsom

1 fej vöröshagyma

1 csokor petrezselyem

2 ek. olasz fűszerkeverék

2 ek. olívaolaj

só, bors ízlés szerint

100 g márványsajt

1 nagy baguette

Tipp: ha van otthon friss bazsalikomod, oregánód, a szárított olasz fűszerkeverék helyett próbáld ki, hogy ezeket a fűszernövényeket adod hozzá. A végeredmény így még ínycsiklandóbb és intenzívebb lesz.

pirított baguette paradicsomos, fűszeres bruchettával, sajtokkal


Így készül a paradicsomos bruschetta

  • A paradicsomokat forrásban lévő vízbe tesszük, hogy néhány perc puhulás után könnyebben meg tudjuk hámozni őket. A legjobb, ha friss, hazai, ízletes paradicsomot használunk hozzá, tehát érdemes a paradicsom szezon idején minél többször elkészíteni.
  • Ha kicsit kihűlt, a hámozott paradicsomot felkockázzuk és egy nagy tálba helyezzük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a petrezselymet, majd jól összekeverjük a fűszerkeverékkel (vagy a felaprított friss olasz fűszernövényekkel), sóval, borssal ízesítjük, végül meglocsoljuk az olívaolajjal is. Tipp: Érdemes hűtőbe tenni néhány órára, hogy összeérjenek az ízek, de frissen is fogyasztható
  • Megpirított baguette szeletekre helyezzük és apróra vágott márványsajttal tálaljuk.
  • A pirított kenyér szeleteket átdörzsölhetjük fokhagymával, és locsolhatunk rá még pluszban olívaolajat is, ki hogyan szereti. A baguette helyett más ropogós héjú kenyérrel is elkészíthetjük.

Jó étvágyat hozzá!

Ha további sós nasikat, előételeket keresel, próbáld ki a Pizzás csiga házi paprikalekvárral, vagy a Ropogós laskagomba falatok receptjeimet is.

bruschetta előétel sajtokkal és olajbogyóval tálalva



Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.