Egy igazi Jolly Joker süteményt hoztam nektek. A galette, vagy más néven rusztikus pite omlós tésztájával és az érett őszibarack ízével mindenkit levesz a lábáról. Ha nem hiszed, tegyél egy próbát. 🙂 Ráadásul abszolút cifrázásmentes és sokkal gyorsabban elkészült, mint mondjuk a hagyományos Almás pite. Érdemes kihasználni, hogy nyáron a természet folyamatosan érleli nekünk a finomabbnál finomabb gyümölcsöket: sárgabarackkal, körtével, meggyel vagy szilvával is isteni finom! Kínáld egy gombóc fagyival és imádni fogják!

édes galette recept

Hozzávalók

~ a tésztához ~

260 g liszt

130 g hideg vaj

60 g porcukor

2 ek. tejföl

1 csipet só

~ a töltelékhez ~

4 db közepes őszibarack

2 ek cukor

1 ek étkezési keményítő

1 kk vaníliás pudingpor

fahéj ízlés szerint

~ Díszítéshez: szeletelt mandula, 1 tojás felverve, kevés barna cukor

őszibarackos rusztikus pite
őszibarackos galette recept

Így készül az őszibarackos galette

  • A tésztához a lisztet a sóval és a hideg vajjal összemorzsoljuk, hozzákeverjük a tejfölt és a cukrot, majd gyors mozdulatokkal homogén tésztát gyúrunk belőle. Folpackba csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük.
  • Amig pihen a tésztánk az őszibarackokat megmossuk, felszeleteljük (vagy kockára is vághatjuk) és egy edényben összekeverjük a cukorral, keményítővel, pudingporral és a fahéjjal.
  • Egy tepsibe helyezett, enyhén meglisztezett sütőpapíron kinyújtjuk a tésztánkat és a közepére helyezzük a tölteléket. A szélein kb. 5-5 cm hagyjunk szabadon, ezt fogjuk majd óvatosan visszahajtogatni.
  • Hajtogatás után kenjük meg a piténk széleit a felvert tojással, majd szórjuk rá a szeletelt mandulát és a barnacukrot is.
  • 180 °C fokon 40-45 perc alatt készre sütjük. A fantasztikus illatok és a guszta látvány kontójára írható, hogy nálunk ez a süti nem jutott el a teljes kihülés fázisáig.
így készül a galette

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *