A szeptember nem a kedvenc hónapom, viszont az ősz vibráló színeit, langyos melegét igencsak kedvelem. És ne feledkezzünk meg a fantasztikus zöldségekről/gyümölcsökről, amivel ez az évszak megajándékoz minket! Izgalmas ízeikkel a birsalma, sütőtök, szőlő, szilva, körte, dió, cékla, gesztenye és még megannyi finomság várja, hogy mennyei ételeket készítsünk belőlük. Kezdetnek egy őszies szilvás szórt süteményt hoztam nektek, ami még a lusta hétvégi délutánokon is gyorsan összeállítható. Vigyázat, már a sütés közbeni illatoknak is igen nehéz ellenállni!

így készül a szilvás szórt sütemény fázisfotó 1


szilvás szórt sütemény recept fázisfotó 2


szilvás szórt sütemény sütés előtt

Hozzávalók

250 g vaj
250 g cukor
250 g liszt
5 tojás
1 kk. fahéj
1 kk. sütőpor
500 g kimagozott, friss szilva

A szórathoz

120 g liszt
70 g vaj
70 g cukor
késhegynyi fahéj

Ha szereted a szilvát, a szilvás sütemény mellett próbáld ki a Fűszeres szilvaleves receptemet is!

az elkészült szilvás szórt sütemény

Így készül a szórt szilvás sütemény

  • A vajat a cukorral habosra keverjük.
  • Majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat is. Végül pedig összedolgozzuk a sütőporral és fahéjjal elkevert liszttel.
  • A masszát kivajazott, kilisztezett, vagy sütőpapírral bélelt formába öntjük és ráhelyezzük a kimagozott, félbevágott szilvákat.
  • Ezután a szórathoz a lisztet a vajat, a cukrot és a fahéjat az ujjunkkal “streusellá”, avagy szórattá dörzsöljük és egyenletesen rászórjuk a tésztánk tetejére. 180 °C -os sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat hozzá!

mennyei ízű és illatú szilvás süti

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.