Október a mellrák elleni küzdelem hónapja

2020-ban a Bio-Fungi harmadik alkalommal támogatja GoPink! kampányával a Szent Margit Kórházat, amely a nőkről – nőkért szól és a szűrés fontosságára hívja fel a figyelmet. A rózsaszín tálcás gombatermékek eladásából befolyt összeggel a magyar piacvezető gombaipari cég, a Bio-Fungi Kft. már 2012 óta támogatja a rákellenes harcot és a daganatos betegek gyógyulását.

Októberben világszerte különböző kampányokkal hívják fel a nők figyelmét a betegségre, a mammográfiás szűrés és a megelőzés fontosságára! A mellrák-tudatossági hónap 1991 óta létezik. Már az indulásnál a rózsaszín szalag lett a mellrák elleni harc jelképe, és idővel az októberi hónapban nem csak a színes szalaggal, hanem magával a rózsaszín szín használatával hívják fel a felhasználók, fogyasztók figyelmét a betegségre és a megelőzés fontosságára. Magyarországon évente közel nyolcezer új emlődaganatot diagnosztizálnak és mivel a korai stádiumban felismert emlődaganat jó eséllyel gyógyítható, így a hangsúly nagyrészt a megelőzésen is van. Magyarországon minden 8-9. nőt érint az emlőrák élete valamely szakaszában. A Szent Margit Kórházban a betegtájékoztatás mellett nyílt napot is szerveznek, amelyre bárki elmehet. Itt szakemberektől lehet kérdezni a szűrésről, a megelőzésről és magáról a betegségről is.

Az egy hónapos GoPink! mellrák ellenes kampány keretében a különleges, rózsaszín csomagolású gomba termékek eladásából származó bevételt a Szent Margit Kórház Sebészeti osztálya korszerű, modern Gamma kamera vásárlására fordítja, amely az emlősebészetben nélkülözhetetlen eszköz, és az emlőrákkal küzdő nők gyógyulási esélyeit növeli.

Ha segítenél, ezeket a termékeket keresd!

A termesztett gomba jótékony hatásai

  • csiperkegombában található linolénsav csökkenti a menopauza után megnövekedett túlzott ösztrogénszintet, amely felelőssé tehető a mellrák kialakulásáért.
  •  A termesztett csiperkegombának és laskagombának számos előnyös tulajdonsága minden korban jól jön. Ilyen az alacsony kalóriatartalom, az elenyésző szénhidrát- és zsírtartalom, illetve a magas a víz- és élelmi rosttartalom. Ez utóbbi sokban hozzájárul a hosszan tartó teltségérzet, jóllakottság érzet kialakulásához és segít a lassú anyagcserén is.
  • Ezen kívül a csiperkegomba gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban, megtalálható benne a B1, B2-, B3-, B6-, D-vitamin, valamint tartalmaz még karotint, foszfort, szelént, mangánt, rezet, folsavat, magnéziumot, vasat és cinket is.

A gomba nem csak a már felsorolt jó tulajdonságokkal rendelkezik, hanem glutén- és laktózmentes, azaz laktóz intolerancia vagy gluténérzékenység okán kialakításra kerülő diétába, életmódba szintén könnyedén beilleszthető. Cukorbetegek és fogyókúrázók is nyugodtan fogyaszthatják a gombát, korlátozások nélkül.

A tavalyi rózsaszín tálcás kampánynak köszönhetően új kezelőágyakat kapott az Onkológiai Osztály kemoterápiás kezelőhelyisége, ahol a betegellátás során, színvonalasabb elhelyezést és körülményeket biztosíthatnak a betegek számára. Az osztályon havonta, mintegy 300 beteg ellátása történik.

További hasznos információk

http://gopink.hu/

www.szentmargitkorhaz.hu

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *