Könnyen elkészíthető ebéd csirkecombból

Mustáros csirkecomb krumplival

Mentsd el ezt a receptet, mert jól fog jönni, ha semmi ötleted sincsen, de gyorsan szeretnél összedobni egy finom ebédet a családnak. 🙂 Anyukám évek óta készíti, mind nagyon szeretjük. Most megosztom veletek is ezt az egyszerű de ízletes mustáros csirkecomb receptünket.

Hozzávalók (4 főre)

4 db egész csirkecomb
8 db közepes krumpli
csirke fűszersó keverék, só, ízlés szerint
4-6. ek mustár
1 ek. kacsa zsír
fél dl víz 

Így készül a mustáros csirkecomb

  • A krumplikat megmossuk, megpucoljuk. Egy nagyobb tepsit kikenünk a kacsa zsírral és belekarikázzuk, megsózzuk.
  • A csirkecombokat hideg vízzel átmossuk, lecsepegtetjük. Először a nem bőrös oldalát megsózzuk, fűszerezzük, majd megkenjük a mustárral. Rátesszük a krumplira és utána a bőrös oldalát is ugyan így sózzuk, fűszerezzük ,majd megkenjük mustárral.
  • A tepsibe öntjük a max. fél dl vizet, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Fél óra után fordítsuk meg a combokat. Majd ha megpuhultak (kb. még fél óra) utána fordítsuk vissza, hogy a bőrös fele legyen felül és grillezzük pár percet, amíg szépen megpirul a teteje. A vegyes savanyúság jól passzol hozzá. Jó étvágyat!

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *