Mustáros csirkecomb krumplival

Mentsd el ezt a receptet, mert jól fog jönni, ha semmi ötleted sincsen, de gyorsan szeretnél összedobni egy finom ebédet a családnak. 🙂 Anyukám évek óta készíti, mind nagyon szeretjük. Most megosztom veletek is ezt az egyszerű de ízletes mustáros csirkecomb receptünket.

Hozzávalók (4 főre)

4 db egész csirkecomb
8 db közepes krumpli
csirke fűszersó keverék, só, ízlés szerint
4-6. ek mustár
1 ek. kacsa zsír
fél dl víz 

Így készül a mustáros csirkecomb

  • A krumplikat megmossuk, megpucoljuk. Egy nagyobb tepsit kikenünk a kacsa zsírral és belekarikázzuk, megsózzuk.
  • A csirkecombokat hideg vízzel átmossuk, lecsepegtetjük. Először a nem bőrös oldalát megsózzuk, fűszerezzük, majd megkenjük a mustárral. Rátesszük a krumplira és utána a bőrös oldalát is ugyan így sózzuk, fűszerezzük ,majd megkenjük mustárral.
  • A tepsibe öntjük a max. fél dl vizet, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Fél óra után fordítsuk meg a combokat. Majd ha megpuhultak (kb. még fél óra) utána fordítsuk vissza, hogy a bőrös fele legyen felül és grillezzük pár percet, amíg szépen megpirul a teteje. A vegyes savanyúság jól passzol hozzá. Jó étvágyat!

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.