Akár langusztát is rendelhetünk zellersztéken a Mínima Bistroban, a már kultikus Dionysos Taverna alapítójának új éttermében. A mediterrán ihletésű ízeket gourmet tálalásban, mégis megfizethető árakon kínálják.

A Dionysos Taverna már 1993 óta Budapest igazi színfoltja, egyúttal legismertebb görög étterme. A tulajdonos, Lehoudis Andreas azonban új bisztrót alapított, hogy – a görög konyha után – tovább tágítsa a kereteket, és nálunk is népszerűsítse és újragondolja a mediterránium legkiválóbb fogásait.

Mínima
Mínima

A Sirtos zenekarral többszáz koncertet adtunk már a mediterrán országokban, egészen eldugott helyeken is. Ilyenkor mindig érdekel a helyi gasztronómia. Ha van a közelben hal-, hús- vagy zöldségpiac, elfog a kísértés, a vágy és a szenvedély, hogy átadjam magam az autentikus kínálatnak és hangulatnak. Sőt, az éttermek konyháiba is szeretek bekéredzkedni, megfigyelni, milyen technikai megoldásokat és alapanyagokat használnak” – meséli az alapító, hozzátéve: nem a turistacsapda helyek érdeklik, ehelyett mindig a helyiek ismertetik meg az igazi helyi gasztronómiai élményekkel.

Mínima leves
Mínima előétel

A Mínima Bistro csapatát két séf is erősíti, akik más-más megközelítésből adják bele a munkába a tudásuk legjavát. Cseh László 25 évig a Dionysos séfje volt, hozzá csatlakozott Weisz Roland. Kettejük személyében fúziót alkot a tradicionális konyha és a friss gondolkodásmód.

László nagyon kreatív és lenyűgöző ízkombinációkat hoz létre, Roland pedig a cukrászatban is otthon van: jelenleg a francia újhullámos sütemények a kedvencei. Egy friss erő, aki már dolgozott fine dining étteremben, éppen ezért innovatív technikákat is meg tud honosítani a mi konyhánkban.” – mondja Andreas.

Kevés étteremben dolgoznak ilyen minőségű alapanyagokból

Az étlapunkon megtalálható számos közismert fogás is, és nem akartunk kirekesztők lenni: az előételek, saláták a kisebb pénztárcájú vendégeinknek is megfelelnek majd. Szerettük volna, ha a minőségi fogások megfizethető áron lennének elérhetők” – mondja a magát “tavernásnak” tituláló alapító.

A főételek közt ugyanakkor találunk igazi különlegességeket, újszerű fogásokat is, mint például a ratatouille fúzió, a borjúborda garnéla társítással, vagy épp a hal trió – ami nálunk különösen szokatlan, hiszen általában egyszerre egyféle halat szolgálnak fel -, valamint a languszta afrodité zellersztéken.

Mínima

A jó langusztát és a többi minőségi hozzávalót nem könnyű beszerezni, de a Mínima Bistroban kizárólag ezekkel dolgozunk” – mondja a tulajdonos, akinek célja, hogy maradandó élményt biztosítson a vendégeknek. Ehhez hozzájárul a kellemes zene is, illetve a konyha, ahol részben betekinthetünk az ételek készítési folyamatába.

Mínima pisztáciás desszert

A mediterrán kultúra szerves része a kávé– és teafogyasztás is. Érdemes lehet akár egy különleges meleg vagy hideg kávéra is beülni a Bistroba. A Mínimában tematikus napokat is terveznek majd a mediterrán kultúra jegyében. Az első izgalmas esemény pedig nem volt más, mint hogy egy ortodox püspök is ellátogatott a bisztróba, hogy felszentelje azt.

További Étterem ajánlókért KATTINTS IDE.

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *