A sajttorta sütés nélkül bármilyen alkalomra tökéletes desszert. A sütés nélküli verziónak meg van az az előnye, hogy néhány könnyen beszerezhető hozzávalóból elkészíthető és a sütő bekapcsolása nélkül is ínycsiklandó desszert varázsolható az asztalra. A húsvéti bőséges ebédek és vacsorák után kiváló választás ez a mini sajttorta, amihez tavaszi, friss gyümölcsöket kínálhatunk. Mentsd el ezt a receptet, hiszen a nyári hőségben is jól jön majd, ha valami gyors és könnyű, krémes és hűs édességre vágysz.

sajttorta sütés nélküli recept

Mi kerül a sütés nélküli sajttortába?

A sütés nélküli sajttortát sokkal könnyebb elkészíteni, mint a sütőben sült változatát. Nem kerül bele tojás, nem kell neki vízfürdő, kevesebb vele a munka. Kezdők is bátran nekiállhatnak, mert gyakorlatilag elronthatatlan.

A sütés nélküli sajttorta egy ujjnyi vastag, roppanós, édes, vajas keksz alapból, és egy lágy, vaníliás könnyed, habos-krémes rétegből áll. Ha édes kekszet használunk, akkor az alaphoz nem szükséges plusz cukrot tenni, bár ez ízlés dolga. A krém két fő összetevője a tejszín, amit kemény habbá verünk és a natúr krémsajt. Én mascarponet használtam hozzá, de a sajttortához remek a Philadelphia natúr krémsajtja is. Jól nézzük meg a csomagolását, nehogy véletlenül ízesítettet, fűszereset vegyünk.

A sütés nélküli sajttorta önmagában is finom. Tovább fokozhatjuk a látványt és az ízélményt friss gyümölcsökkel, vagy lekvárokkal, édes öntetekkel (pl: karamell), tejszínhabbal, csokoládé forgáccsal, friss mentalevelekkel.

Gyümölcsös sajttorta sütés nélkül

Hogyan tároljuk a mini sütés nélküli sajttortát?

A sütés nélküli sajttorta gyorsan elkészíthető, de fontos, hogy fogyasztásig hűtőben tároljuk. (nem kell azonban mélyhűtőbe tenni!) Összeállítása után minimum 5-6 órát, de akár egy egész éjszakát tegyük hűtőbe. Érdemes a muffin formával együtt hűteni. Én szilikon muffin formába helyeztem el a papír kapszlikat, ebbe tettem a keksz alapot és erre került a krémes réteg. A muffin papírra mindenképpen szükség lesz, különben nem lehet majd jól kivenni a tartóból és nem lesz szép a formája a desszertünknek.

Csak közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből és díszítsük ízlésünk szerint. Ha eleget volt hűtőben, akkor a szilikon formából óvatosan nyomjuk ki a papírkapszlit. Ha követjük a receptben leírtakat és elég sokáig hűtjük a mini sajttortákat, akkor a papír szépen leválik majd a töltelékről. Utána helyezzük át a sajttortákat a muffin tartóra.

Ha a kekszes alapot kellőképpen lenyomkodtuk és a krémes réteg megkapta a szükséges hűtési időt, akkor nem kell félnünk attól, hogy a mini sajttortáink szétesnek. Papírral együtt is kínálhatjuk, de gusztusosabb, ha tálalás előtt levesszük róla.

Hogyan szállítsuk a sütés nélküli sajttortát?

Ha a süteményt vendégségbe visszük, és azt szeretnénk, hogy az utaztatás közben se nyomódjanak össze, akkor szerezzünk be egy Muffin- és tortatartó dobozt. Ezzel a tárolóval szinte bármilyen süteményt könnyedén szállíthatunk. Praktikus és masszív, biztonságosan szállíthatók vele a sütemények. A sima, alsó tároló felületén pite, torta, vagy akár egy kuglóf is elfér, az emeleti részére pedig kerülhet muffin, cupcake, vagy például ez a mini sajttorta. Tehát egy tárolóban akár többféle süteményt is könnyedén szállíthatunk, vagy összesen 24 db muffin méretű süteményt. Az üreges kialakítás végett a belehelyezett kis méretű sütemények tartják a helyüket, nem borulnak fel, vagy nyomódnak össze.

Használd a: TCH22SPRING15 kedvezménykódot és vásárolj 15% kedvezménnyel!

Feltételek:

– érvényes 03.21. -05.29. között kizárólag a Tchibo.hu  webáruházában
– 15% kedvezményt biztosít legalább 2 db használati cikk vásárlása esetén
– csak használati cikkekre és teljes árú kávéfőző gépekre érvényes
– kizárólag online használható fel

A muffin- és tortatartó doboz előnyei:

  • A 2 muffin tartó betét összesen 24 muffinhoz – tálaláshoz is használható
  • Extra magas tortabúrája végett réteges tortákhoz is használható
  • Az alján szeletelést megkönnyítő kialakítású az egyforma méretű darabokért
  • Biztonságos süti szállítás az oldalsó csatos záraknak köszönhetően
  • Puha fogantyú révén kényelmesen fogható
  • A felső muffin tartó betét talpai eltávolíthatók és alul tárolhatók
gyors mini sajttorta sütés nélkül

Hozzávalók (12 db-hoz)

A kekszes alaphoz:

200 g édes keksz (pl. édes zabkeksz)

100 g sótlan vaj

A krémhez:

180 ml habtejszín (30%-os)

250 g mascarpone (vagy más natúr krémsajt pl.: Philadelphia)

70 g porcukor

1 tasak Bourbon vaníliás cukor

1 bio citrom reszelt héja

1-2 tk. szűrt citromlé

1 tasak habfixáló (elhagyható)

mini sajttorta

Így készül a sütés nélküli sajttorta

  • A kekszet egy késes aprító segítségével finomra őröljük. A vajat egy külön edényben felolvasztjuk. Majd az olvasztott vajat hozzáöntjük a darált kekszhez és alaposan összekeverjük.
  • A szilikon muffin sütőformába helyezzük el a papír kapszlikat, majd egyenletesen osszuk el bennük a kekszes alapot. Fontos, hogy jól nyomkodjuk le, hogy tömör réteget kapjunk. Én ehhez a művelethez egy műanyag kávétömörítőt használtam, de egy kisebb méretű, lapos aljú pohár is tökéletesen megfelel. Az így elkészült kekszalapot a krém elkészültéig tegyük hűtőszekrénybe.
  • A hideg tejszínt elektromos kézi habverővel addig verjük, amíg kemény habot nem kapunk. Ez nagyon fontos lépés, hiszen a kemény hab nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a sütés nélküli mini sajttortának legyen tartása és a papírból kivéve ne folyjon szét. Fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot, vaníliás cukrot és ha szükséges a habfixálót is.
  • Egy másik edényben keverjük össze a mascarponét, a citrom reszelt héját és levét. Majd óvatosan keverjük össze a tejszínhabbal. Az így kapott krémet egyenlő mennyiségben oszlassuk el a hűtőből kivett kekszes alapon. Ehhez használjuk evőkanalat, de a krémet habzsákból is kinyomhatjuk. Simítsuk el a tetejét és tegyük hűtőszekrénybe minimum 5-6 órára, de akár egy éjszakán át is bent maradhat.
  • Tálalás előtt tetszőlegesen díszítsük, például friss, szezonális gyümölcsökkel.

Jó étvágyat hozzá!

A BEJEGYZÉS A TCHIBO MAGYARORSZÁG TÁMOGATÁSÁVAL KÉSZÜLT.

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *