A mini amerikai palacsinta egy olyan édes reggeli variáció, amiért biztosan odalesz az egész család. Picit pepecselősebb elkészíteni, mint a nagy tesóját, de szerintem megéri. Friss gyümölcsökkel vagy lekvárral, darált dióval, csokiszósszal isteni! Te milyen feltéttel készítenéd el? A recept alapján készítem a normál méretű amerikai palacsintát is, próbáld ki te is!
Hozzávalók
280 g liszt
3 dl tej
2 dl 30%-os tejszín
2 db tojás
30 g porcukor
45 g vaj
0,5 tk. szódabikarbóna
1,5 tk. sütőpor
csipet só
2 ek. napraforgóolaj
Ebből a tésztából 6 főnek elegendő mini amerikai palacsinta készíthető.
Igazi palacsinta rajongó vagy? Próbáld ki a Bécsi túrós palacsinta receptemet is!
Így készül a mini amerikai palacsinta
- A tojásokat ketté választom, a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verem. A sárgáját a porcukorral habosra keverem. Ehhez keverem hozzá felváltva a tejet, tejszínt és a szódabikarbónával, sütőporral elkevert lisztet.
- Végül csomómentesre és homogénre keverem az olvasztott vajjal és a felvert tojásfehérjével. A kész tésztát negyed órára félreteszem pihenni.
- A palacsintasütőt vékonyan kikenem az olajjal és egy adagoló segítségével (én ezt használtam:
kicsi palacsinta korongokat nyomok rá. Közepesen erős hőfokon maximum 1 perc után egy fa hurkapálcika segítségével megfordítom őket és a másik oldalát is maximum 1 percig sütöm. Ízlés szerint tálalom. A képeken látható mini amerikai palacsinta friss banánnal, áfonyával, kókuszpehellyel és csokiszósszal készült.
Jó étvágyat hozzá!