A mini amerikai palacsinta egy olyan édes reggeli variáció, amiért biztosan odalesz az egész család. Picit pepecselősebb elkészíteni, mint a nagy tesóját, de szerintem megéri. Friss gyümölcsökkel vagy lekvárral, darált dióval, csokiszósszal isteni! Te milyen feltéttel készítenéd el? A recept alapján készítem a normál méretű amerikai palacsintát is, próbáld ki te is!

Hozzávalók

280 g liszt
3 dl tej
2 dl 30%-os tejszín
2 db tojás
30 g porcukor
45 g vaj
0,5 tk. szódabikarbóna
1,5 tk. sütőpor
csipet só
2 ek. napraforgóolaj

Ebből a tésztából 6 főnek elegendő mini amerikai palacsinta készíthető.  

amerikai palacsinta mini változatban reggelire


Így készül a mini amerikai palacsinta

  • A tojásokat ketté választom, a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verem. A sárgáját a porcukorral habosra keverem. Ehhez keverem hozzá felváltva a tejet és a szódabikarbónával, sütőporral elkevert lisztet
  • Végül csomómentesre és homogénre keverem az olvasztott vajjal és a felvert tojásfehérjével. A kész tésztát negyed órára félreteszem pihenni
  • A palacsintasütőt vékonyan kikenem az olajjal és egy adagoló segítségével (én ezt használtam:


kicsi palacsinta korongokat nyomok rá. Közepesen erős hőfokon maximum 1 perc után egy fa hurkapálcika segítségével megfordítom őket és a másik oldalát is maximum 1 percig sütöm. Ízlés szerint tálalom. A képeken látható mini amerikai palacsinta friss banánnal, áfonyával, kókuszpehellyel és csokiszósszal készült.

Jó étvágyat hozzá!


Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.