Kedves Mikulás, ha megszomjaznál, 70%-os csokoládéból készült, házi tejszínhabbal díszített forrócsokival várunk. Egy adag Tchibo Cafissimo kávé is került bele, hogy bírd az egész estés fentlétet. To-Go kávésbögrébe tettem neked, jó lesz majd a szánon elkortyolni. Nagyon várunk már.
UI: a kávés pillecukrot se felejtsd el megkóstolni! 🙂
Hozzávalók (2 főre)
240 ml tej
50 g forró csokoládé cseppek
2 adag Cafissimo Espresso Cinnamon Roll kávé
2 dl 30%-os habtejszín
1 tasak habfixáló
2 ek. porcukor
A díszítéshez: őrölt fahéj, fahéj rúd, csokoládé cseppek, ehető dekorgyöngyök
Ünnepi recepteket keresel? Ide kattintva meg tudod nézni a blogon található összes ünnepi receptemet.
Így készül a kávés forrócsoki
- A hideg habtejszínt egy edényben a porcukorral együtt kemény habbá verjük. Amikor már alakul a jó állaga, lassan hozzákeverjük a habfixálót is.
- Hőálló edényben forróra melegítjük a tejet, majd hozzáadjuk a csokicseppeket és tejhabosítóval habosra keverjük. Elfelezzük két ünnepi, min. 2,5 dl-es bögrébe (Vagy környezetbarát, többször használatos elviteles bögrébe) és mindkettőhöz hozzáöntünk 1-1 adag frissen főzött kávét.
- Rákanalazzuk a tejszínhabot (vagy habzsák segítségével rányomjuk) és ízlés szerint díszítjük. A tökéletes ünnepi kényeztetéshez aprósüteménnyel, vagy kávés pillecukorral kínáljuk.
Kellemes Ünnepeket, jó készülődést, sütés-főzést kívánok Nektek!
A BEJEGYZÉS A TCHIBO MAGYARORSZÁG TÁMOGATÁSÁVAL KÉSZÜLT.