Kedves Mikulás, ha megszomjaznál, 70%-os csokoládéból készült, házi tejszínhabbal díszített forrócsokival várunk. Egy adag Tchibo Cafissimo kávé is került bele, hogy bírd az egész estés fentlétet. To-Go kávésbögrébe tettem neked, jó lesz majd a szánon elkortyolni. Nagyon várunk már. 

UI: a kávés pillecukrot se felejtsd el megkóstolni! 🙂

Ünnepi forrócsoki kávéval recept

Hozzávalók (2 főre)

240 ml tej
50 g forró csokoládé cseppek
2 adag Cafissimo Espresso Cinnamon Roll kávé
2 dl 30%-os habtejszín
1 tasak habfixáló
2 ek. porcukor

A díszítéshez: őrölt fahéj, fahéj rúd, csokoládé cseppek, ehető dekorgyöngyök

Ünnepi recepteket keresel? Ide kattintva meg tudod nézni a blogon található összes ünnepi receptemet.

Mikulás kávés forrócsoki recept gastrotherapy

Így készül a kávés forrócsoki

  • A hideg habtejszínt egy edényben a porcukorral együtt kemény habbá verjük. Amikor már alakul a jó állaga, lassan hozzákeverjük a habfixálót is.
  • Hőálló edényben forróra melegítjük a tejet, majd hozzáadjuk a csokicseppeket és tejhabosítóval habosra keverjük. Elfelezzük két ünnepi, min. 2,5 dl-es bögrébe (Vagy környezetbarát, többször használatos elviteles bögrébe) és mindkettőhöz hozzáöntünk 1-1 adag frissen főzött kávét.
  • Rákanalazzuk a tejszínhabot (vagy habzsák segítségével rányomjuk) és ízlés szerint díszítjük. A tökéletes ünnepi kényeztetéshez aprósüteménnyel, vagy kávés pillecukorral kínáljuk.

Kellemes Ünnepeket, jó készülődést, sütés-főzést kívánok Nektek!

A BEJEGYZÉS A TCHIBO MAGYARORSZÁG TÁMOGATÁSÁVAL KÉSZÜLT.

ünnepi forró csokoládé

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *