Édes és savanyú. Nem, most nem a népszerű kínai büfékben kapható csirkét, hanem egy finom házi meggyes tejes pitét készítettem. Sütéssel együtt max. 40 perc alatt kész. Igazán frissítően könnyed desszert a nyári melegben. Hamis Clafoutis avagy Meli féle meggyes-mandulás tejes pite, ami még langyosan a legfinomabb.
Hozzávalók (28 cm es kerek piteformához)
3 egész tojás
80 g cukor
2 dl tejszín
1 dl tej
110 g liszt
1 kk. sütőpor
csipet só
1 kk. fahéj
500 g magozott meggy
1 ek. zsemlemorzsa
kevés vaj a forma kikenéséhez
Tetejére durvára tört hámozott, natúr mandula
A meggy pozitív élettani hatásai
Az őshonos gyümölcs minden fajtája gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban. Vasat, kalciumot, káliumot és magnéziumot is tartalmaz. Erősíti az immunrendszer és az idegek működését, segíti az emésztést és kiváló regeneráló hatással is rendelkezik.
Így készül a meggyes tejes pite
- A tojásokat verjük fel a cukorral és a csipet sóval, majd keverjük hozzá a tejet és tejszínt.
- Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral és fahéjjal elkevert lisztet.
- A formát vékonyan kikenjük a vajjal, beleborítjuk a lecsepegtetett és zsemlemorzsával összekevert meggyet, majd ráöntjük a tésztakeveréket.
- Végezetül pedig szórjuk meg a durvára tört mandulával. 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje.
Jó étvágyat hozzá!
Próbáld ki a Hűsítő meggyleves receptemet is!