Itt az új Rama Vajalternatíva. Használd úgy, mint a vajat. 100%-ban növényi alapú, 100%-ban természetes összetevőkből készült, 79%-os zsír tartalmának köszönhetően kiválóan használható sütéshez és főzéshez, íze akár a vajé, klíma-lábnyoma viszont 50%-kal kisebb.

Kis lépés neked. Nagy lépés a karbonsemlegesség felé

Idén nyáron az Upfield Hungary elhozta Magyarországra az új Rama vajalternatívát, amely kifejezetten a vajas ízek kedvelőinek kínál környezettudatos választási lehetőséget: környezeti hatása 50%-kal kisebb a vajhoz képest.

„Vegán portfoliónk legújabb tagját, a Rama Vajalternatívát kifejezetten azok számára alkottuk meg, akik szeretik a vaj ízét, de nyitottak az ökotudatos életmódra. Az olyan alternatív, növényi megoldásokkal, mint amilyen a margarin, megtehetjük az első lépést egy zöldebb, fenntarthatóbb jövő felé.” – mondta Vincze Renáta, az Upfield regionális marketing igazgatója.

Krémes ízvilág, sütéshez, főzéshez is

A vaj teljes értékű, 100%-ban növényi alapú alternatíváját kínáló Rama mindenmentes, ezért megfelel a legújabb táplálkozási trendeknek, illeszkedik a speciális diétákba és a vegán életmódot követők is fogyaszthatják. A gazdag, krémes ízvilágú Rama Vajalternatíva nemcsak kenyérre kenve remek választás, de 79% zsír tartalmának köszönhetően sütéshez és főzéshez is kiváló alapanyag, bármilyen receptben lehetőséget kínál a vaj helyettesítésére.

Az üvegházhatást okozó gázok globális kibocsátásának negyedét az élelmiszer-fogyasztás* okozza. Egyre több embert foglalkoztat a kérdés, hogy mekkora karbonlábnyomot hagy maga után, de a tudatos vásárlási döntések meghozatala sokszor bonyolult és nehezen kezelhető. A növényi alternatíva választása egy kis lépés lehet a fentarthatóbb jövő felé. Egyetlen csomag 250 g kiszerelésű vaj lecserélése a Rama 100%-ban növényi alapú vajalternatívára pl. 1,8 kg szén-dioxidnak megfelelő káros anyagot takaríthatunk meg.**

A növényi alapú élelmiszerek vezető gyártója, az Upfield a Quantis, a fenntarthatóságra szakosodott független szervezet szakértelmére támaszkodva, a teljes termék életciklus átfogó értékelésével határozta meg azt az éghajlati lábnyomot, amely az alapanyagok előállításától a margarin tányérra kerülésig keletkezik.

új Rama Vajalternatíva

* Forrás: Reducing food’s environmental impacts through producers and consumers. J.Poore T.Nemecek. Science 01 Jun 2018. DOI: 10.1126/science.aaq0216

** Az Európában eladott Rama 100%-ban növényi alapú vajalternatíva és az európai vaj összevetése a Quantis 2020 által, szakértők bevonásával készített életciklus-elemzésen alapszik. További részletek: https://www.rama.com/hu-hu/hu

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *