Medvehagymás kence

A medvehagymás kence receptjénél a mennyiségek csak iránymutatóak. Érzésből állítottam össze. Van persze, aminél én is szigorúan követem a receptet, de hidd el, ez a kence megenged annyi alkotói szabadságot, hogy bátran írd felül saját ízlésed szerint. A házi gyökérkenyérre kenve nekünk nagyon bejött. Ebből a mennyiségből egy kissebb befőttes üvegnyi lett. Látni fogod, hogy a hozzávalók alapján akár pesto is lehetne, de mivel az állaga más, így én nem hívom annak.

Hozzávalók 

1 közepes csokor medvehagyma

kb. két dl olívaolaj

60 g kemény parmezán jellegű sajt (piacon vettem)

2 marék blansírozott mandula

só és bors

medvehagyma, olívaolaj, mandula, sajt, só és bors
mozsárban készült a medvehagymás kence

Így készül a medvehagymás kence

A medvehagymát megmostam és felaprítottam, a sajtot nem reszeltem le, csak kisebb darabokra vágtam. Mozsárba tettem a mandulával együtt és addig zúztam, amíg elérte a számomra kívánatos állagot. Az olívaolajat fokozatosan adagoltam hozzá és végül ízesítettem a sóval, borssal. Ha nincs otthon mozsarad, használj késes aprítógépet. Átkanalaztam egy kis befőttes üvegbe és fogyasztásig hűtőben tároltam. (a képen a mandula még a blansírozás előtti állapotában látható)


Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.