A megszámlálhatatlan ünnepi édesség és desszert után jól tud esni valamilyen sós nasi is. Társasjátékozás, az esti film nézése közben, nagyon eteti magát ez a különleges mediterrán sajtos rúd. Szilveszterre is elkészítheted, elsején akár életet is menthet. 😉

sós pékáru sajtos rúd

Hozzávalók

400 g liszt
200 g vaj
80 g reszelt sajt
2 tk. só
220 ml tejföl
2 tojás sárgája
1 csomag porélesztő
70 g zöld, magozott olajbogyó
50 g aszalt paradicsom (nem olajos!)
2 tk. szárított bazsalikom
1 tk. őrölt kurkuma

Tetejére: szezámmag, vagy reszelt sajt

További sós nassolni való recepteket itt találsz!

így készül a mediterrán sajtos rúd recept

Így készül a mediterrán sajtos rúd

  • A lisztet a szobahőmérsékletű vajjal, sóval és a reszelt sajttal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott olívabogyókat, a szintén apróra összevágott aszalt paradicsomot, a bazsalikomot és a kurkumát.
  • A tojásokat egy külön tálkában összekeverjük a tejföllel, majd alaposan belekeverjük az élesztőt is.
  • A masszát hozzáöntjük és addig gyúrjuk, míg egyneművé válik a tésztánk. Ha nagyon ragadna, tegyünk még hozzá egy kevés lisztet. Alufóliába tekerve tegyük hűtőbe 1 órára.
  • A hűtőből kivéve enyhén lisztezett sütőpapíron max. 1 cm vastagra kinyújtjuk, a tetejét lekenjük kevés vízzel majd megszórjuk szezámmaggal. Derelyevágóval kívánt méretűre vágjuk, a sütőpapírral együtt óvatosan tepsire tesszük, majd 200 °C fokos sütőben 18- 20 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat hozzá! 

sos_rud_mediterran_stangli

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *