Hamarosan itt a Húsvét, amire egy remek mascarponés répatorta receptet hoztam nektek, ami szerintem önmagában is tökéletes választás az ünnepi asztalra. Egy kis plusz dekorációval pedig szájtátva fogják csodálni majd a kicsik is, nagyok is. Én már teszteltem, nálunk telitalálat volt, mosolyra fakaszt a látványa és az íze is! 🙂

répatorta díszítése ötlet
Bárány bőrbe bújt répatorta, fehér fondant és pillecukor díszítéssel.

Hozzávalók

~ a tésztához ~

450 g finomliszt

450 g reszelt sárgarépa

300 g kristálycukor

150 g durvára darált dió

4 db tojás

1 tasak sütőpor

1 tk. szódabikarbóna

1 tk. fahéj

1 nagy csipet só

kb. 2 dl olaj

  ~ a krémhez ~

120 g vaj, vagy margarin

250 g natúr krémsajt (én mascarponéval készítettem)

2 csomag vaníliás cukor

  ~ a bárány díszítéshez ~

450 g fehér fondant (Dr. Oetker)

1 zacskó fehér pillecukor (a fülecskékhez lehet 1-1 db rózsaszín, de ez elhagyható)

1 kocka étcsoki és 1 szem rózsaszín cukorka az arc elkészítéséhez

Próbáld ki a Répás- narancsos zabkeksz receptemet is!

répatorta recept
Répatorta hagyományos díszítéssel (feltekert sárgarépa csíkok és friss menta levelek, kevés reszelt citromhéj)

Így készül a mascarponés répatorta

~ tészta ~

  • A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót, fahéjat és a cukrot egy nagy tálban összekeverjük.
  • Hozzáadjuk a tojások sárgáját és annyi olajat, hogy könnyen összedolgozható legyen.
  • A répákat megpucoljuk, lereszeljük, majd jól kinyomkodjuk a levét.
  • Majd a kinyomkodott reszelt répát és a darált diót is a tálba öntjük, összekeverjük.
  • A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és ezt is hozzákeverjük a tésztához.
  • Az így kapott masszánkat kivajazott, lisztezett, kerek (~23 cm) tortaformába öntjük és 170 °C fokon kb. 45-55 percig sütjük. (Tipp: a tészta négyzet alakú tepsiben is kisüthető, lásd a képen fentebb) Tűpróbával ellenőrizzük, akkor jó a tészta, ha már nem ragad rá a tűre. A sütőből kivéve félretesszük és a formában hagyjuk kihűlni.

~ krém ~

  • A krémhez összekeverjük a margarint, a krémsajtot és a vaníliás cukrot.
  • A kihűlt tésztánkat óvatosan félbevágjuk és megtöltjük a krém kb. felével. Majd a lapok összeillesztése után kívül is vékonyan körbe kenjük a maradék krémmel.

~ bárányos díszítés ~

  • A fondantot porcukorral megszórt folpack fólián tetszés szerinti vastagságúra nyújtjuk és óvatosan beborítjuk vele a tortánkat. (rásimítjuk, a felesleget levágjuk) A pillecukrokat ha nagyobbak félbevágjuk és nagyon kevés vízzel ráillesztjük a fondantra. (elrendezés minta lásd a lenti fotón) Az olvasztott csokiból egy fogpiszkáló segítségével mosolygós szájat és szemeket rajzolunk és a rózsaszín cukornózi beillesztésével kész is a szupercuki és nagyon finom bárányka répatortánk. 🙂

Tipp: Még finomabb, ha egy napot hűtőbe teszed és másnap fogyasztod, jól összeérnek az ízek. Extra bevállalósaknak és különcöknek javaslom a fekete bárány elkészítését. 😀

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *