Az ünnepek egyik sztár édessége. A legkedveltebb karácsonyi aprósütemény lista állandó tagja, generációkon átívelő népszerűsége pedig egyáltalán nem véletlen. Egy bögre kakaó, ízesített kávé, vagy egy finom tea tökéletes kisérője. A vaníliás kifli, vagy hókifli egyszerűen összeállítható, jól záródó dobozban pedig sokáig eláll és gasztro ajándéknak is tökéletes. De hogyan lesz ennyire szabályos és egyforma a hókifli? Évek óta készítem, viszont sohasem sikerült ilyen szép szabályosra alakítanom őket és sok időmet elvette a kiflik formázgatása. Eddig. A vaníliás kifli szilikon sütőforma hatalmas segítségnek bizonyult. Egyrészt, mert felgyorsítja a munkát, ami a karácsonyi sütés- főzés idején egyáltalán nem elhanyagolható pozitívum. Másrészt, mert csodálatosan szabályos és egyforma vaníliás kifli lesz a végeredmény. Továbbá nagyon egyszerű vele dolgozni és a tisztítása is csupán néhány mozdulat. Mutatom a jól bevált, elronthatatlan receptemet hozzá.

mandulás vaníliás hókifli egyszerűen

Hozzávalók

200 g liszt

100 g finomra őrölt mandula

200 g vaj

100 g porcukor

1 tojás sárgája

csipet só

1 bio citrom reszelt héja

1 tasak vaníliás cukor

A forgatáshoz: 100 g porcukor, 1 tasak vaníliás cukor.

A formázáshoz, sütéshez: Szilikon vaníliás kifli sütőforma

Próbáld ki a Csokiba mártott mandulás-narancsos ünnepi vajas keksz receptemet is!

Szilikon kifli sütőforma Tchibo Magyarország
Ízletes, puha hókifli recept

Így készül a mandulás- vaníliás hókifli

  • A vajat a porcukorral gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk, majd hozzádolgozzuk a többi hozzávalót is.
  • Amikor összeállt a tésztánk, műanyag fóliába csomagolva, 1 órára hűtőbe tesszük.
  • A hűtőből kivéve egyenletesen eloszlatjuk a szilikon vaníliás kifli sütőformákba, a hozzá kapott tésztakaparó segítségével pedig elegyengetjük a tetejét.
  • 175 °C fokosra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt készre sütjük.
  • A porcukrot összekeverjük a vaníliás cukorral és az aranybarnára sült kifliket még melegen meghempergetjük benne. Tipp: Szép hófehérek lesznek a kiflik, ha az első cukros átforgatás után, mikor már kihűltek, újra átforgatjuk őket a porcukorban.
  • A szilikon formát langyos vízzel és egy szivacs segítségével átmossuk, szárazra töröljük és a következő adag tésztát a fent leírt módon kisütjük.
  • Jól záródó dobozban napokig eláll.

Kellemes Ünnepeket, jó készülődést, sütés-főzést kívánok Nektek!

A BEJEGYZÉS A TCHIBO MAGYARORSZÁG TÁMOGATÁSÁVAL KÉSZÜLT.

porhanyós finom hókifli
Ünnepi hókifli

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *