Brutálisan mákos és ultra szaftos, könnyen elkészíthető mákos kevert süti. Nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik.

Hozzávalók

260 g liszt
150 g darált mák
1,5 tasak sütőpor
1 kezeletlen citrom reszelt héja
180 g vaj
5 dl tej
2 tasak vaníliás cukor
220 g cukor 
2 db tojás fehérje

Így készül a mákos süti

  • A lisztet összekeverjük a mákkal és a sütőporral, hozzáreszeljük a citrom héját majd elmorzsoljuk a szoba hőmérsékletű vajjal. Ezután kézi robotgép segítségével fokozatosan hozzákeverjük a tejet is.
  • A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral és a vaníliás cukorral (kis adagokban, fokozatosan adjuk hozzá a cukrot), majd óvatosan hozzákeverjük a lisztes masszánkhoz.
  • Kivajazott, kilisztezett, 30*20 cm-es tepsiben 180 °C  fokosra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!

Jó étvágyat hozzá!

Ez is érdekelhet: Szigorúan őrzik a legfinomabb magyar mák titkát


Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.