Brutálisan mákos és ultra szaftos, könnyen elkészíthető mákos kevert süti. Nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik.
Hozzávalók
260 g liszt
150 g darált mák
1,5 tasak sütőpor
1 kezeletlen citrom reszelt héja
180 g vaj
5 dl tej
2 tasak vaníliás cukor
220 g cukor
2 db tojás fehérje
Így készül a mákos süti
- A lisztet összekeverjük a mákkal és a sütőporral, hozzáreszeljük a citrom héját majd elmorzsoljuk a szoba hőmérsékletű vajjal. Ezután kézi robotgép segítségével fokozatosan hozzákeverjük a tejet is.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral és a vaníliás cukorral (kis adagokban, fokozatosan adjuk hozzá a cukrot), majd óvatosan hozzákeverjük a lisztes masszánkhoz.
- Kivajazott, kilisztezett, 30*20 cm-es tepsiben 180 °C fokosra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
Jó étvágyat hozzá!
Ez is érdekelhet: Szigorúan őrzik a legfinomabb magyar mák titkát