Magyarország Tortája 2021. – Íme a döntős torták

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete jubileumi, tizenötödik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére. A jubileumi alkalomra az Ipartestület új arculatához illő logót is kapott a verseny.

Új, kreatív ötleteket, magyaros ízvilágú, az ünneppel, vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat, recepteket várt az Ipartestület, melyek csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhatnak.

Idén is rendkívül izgalmas kreációkkal neveztek a versenyzők az ország minden területéről. Az idei versenyre 33 torta nevezése érkezett, ami messze túlszárnyalta a szervezők várakozását. Újdonság volt, hogy idén nem csak kerek tortákkal lehetett nevezni, hanem szögletes tortákkal is.

Az idei döntős torták a következők: 

ARANY RIBISZKE – Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda, Komárom)

Napraforgó torta

NAPRAFORGÓ – Fodor Sándor (Habcsók Cukrászda, Budapest)

LÚDAS MATYI – Karácsonyi Péter (Pierre Cukrászda, Nagybajcs)

LÚDAS MATYI – Karácsonyi Péter (Pierre Cukrászda, Nagybajcs)

Szabacsi Rubató

SZABACSI RUBATÓ – Lakatos Pál (Levendula és Kert Cukrászda, Szigetszentmiklós)

ŐSZI PITYMALLAT – a Nándori Cukrászda csapata (Nándori Cukrászda, Budapest)

ŐSZI PITYMALLAT – a Nándori Cukrászda csapata (Nándori Cukrászda, Budapest)

A szakmai zsűri tagjai

– Baracskay Angéla cukrászséf 
– Harrer-Abosi Beatrix – Harrer Chocolat, Sopron 
– Vaslóczki Orsolya – SUGAR! Shop, Budapest
– Füredi Krisztián – Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső
– Karl Zsolt – Karl Cukrászda, Dunaharaszti
– Kiss Zoltán – Családi Kiss Cukrászda, Lajosmizse
– Pataki Ádám – Pataki Cukrászda, Érd

A szakmai zsűri három fordulós értékelés után hirdeti ki a győztest. Az első körben az anonim nevezett tortákból választott ki a zsűri öt tortát, ezeket a második körben újra kóstolják, és javaslatokat tesznek azok tökéletesítésére.

A döntőben a tortákat az Ipartestület bemutató műhelyében, élőben kell elkészíteni a versenyzőknek, ahol a zsűri ismét meghatározott jellemzők szerinti pontozással választja meg a győztest.
 

Magyarország Cukormentes Tortája verseny 

 

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete szakmai támogatásával idén 10. alkalommal rendezi meg a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt.

A döntőbe a következő munkacímmel nevezett torták kerültek be:

Zserbó Cukormentesen - REÖK Kézműves Cukrászda, Szeged

Zserbó Cukormentesen – REÖK Kézműves Cukrászda, Szeged

Szedresem - AMI Süti, Monor

Szedresem – AMI Süti, Monor

Erdei Nimfa - Vanília & Gelarto Cukrászda, Nagykőrös

Erdei Nimfa – Vanília & Gelarto Cukrászda, Nagykőrös

Beszterce rózsája - Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső

Beszterce rózsája – Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső 

Havasi Málna - REÖK Kézműves Cukrászda, Szeged

Havasi Málna – REÖK Kézműves Cukrászda, Szeged

Mindkét verseny győztesét augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először. Ezt követően az ország számos cukrászdája árusítja majd.


Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.