Különleges ízkombináció nyert az Év Fagylaltja versenyen

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2020-ban a koronavírus-járvány miatt rendhagyó módon rendezte meg a nagy népszerűségnek örvendő Év Fagylaltja versenyt. A verseny célja a hagyományos, jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése. 

 

Az Év Fagylaltja versenyre idén a kézműves kategóriában 43 fagylalt nevezett, mellettük a fagylalt alapanyag-gyártók, forgalmazók kategóriájában 19 fagylalt mérette meg magát. Kötelező íz idén sem volt, semmi nem szabott határt a versenyzők kreativitásának. 

A régiós elődöntők után – ahol kész fagylaltokkal kellett indulni – az Ipartestület székházában tartották meg a döntőt. A kézműves kategória döntőjébe 13 fagylalt került, melyeket a versenyzőknek a zsűri jelenlétében kellett elkészíteniük. Ebben a kategóriában, olyan kézműves fagylaltokkal lehetett nevezni, ami természetes alap- és járulékos anyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal, és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készülnek. 

A nagyon erős mezőnyben a következő eredmények születtek:

A cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenyén holtverseny alakult ki, így két bronz érmest hirdettek: a Modena Kincse ( Koncz Andrea, Sissi Kézműves Fagyizó – Gödöllő ) és  Zöldcitrom egy csipetnyi mentával ( Somogyi Renáta, Bringatanya Fagyizó, Somogyi Fagylaltműhely, Gyenesdiás) kerültek a dobogó harmadik fokára.

Ezüstérmes a Törökmézes vanília Dobó Norbert fagylaltkölteménye lett (Füredi Fagyizó – Balatonfüred)

Az aranyérmes és egyben az ÉV FAGYLALTJA vándorkupa győztese pedig a Passió-karamell fagylalt, amely szintén a Füredi Fagyizót képviselő Dobó Norbert alkotása.

Fotók: Magyar Cukrászok Országos Ipartestülete

Az alapanyaggyártók és forgalmazók versenyén Bronzéremet nyert Magyar Zoltán Cseresznyés brownie fagylaltja (König-Units Kft. – Üllő)

Az ezüstérmet a Yuzu-mangó-karamell, Kálmán Regina fagylaltjának ítélték oda (m-Gel Hungary Kft. – Budapest)

Az aranyéremet pedig idén a Ropogós pisztácia sorbet fagylalt nyerte. (Gácsi Zoltán Goodwill Kft. – Nagytarcsa)

Ezúton is gratulálok a győzteseknek!

Az ÉV FAGYLALTJA vándorkupa győztese: Passió-karamell – Dobó Norbert, Füredi Fagyizó – Balatonfüred

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *