Van egy megdöbbentő szokásom: szeretek finomakat és különlegeseket enni-inni, illetve új gasztrós helyeket felfedezni, megismerni. Fura nem? Akár egy szürke hétköznapon is olyan helyet választok, ahol a NŐ még klasszikus értelemben is NŐ lehet. Tiszteletet, figyelmet, kedvességet kap a felszolgálóktól, miközben elegáns és exkluzív környezetben beszélgethet és étkezhet a barátaival, üzleti partnereivel, vagy akár egyedül is. Mert bárki bármit mond, ezek igenis a mai napig fontos szempontok! És hölgyeim tegyük szívünkre a kezünket, melyikünk nem lenne boldog, ha a következő randevúja egy ilyen csodás helyen lehetne?

Fentebb leírtak szellemében néha rendszeresen, néha rendszertelenül, de mindig nagy lelkesedéssel találkozom barátnőimmel egy közösen kiszemelt helyen, hogy néhány, a hétköznapi pörgésből ellopott nyugodt óra keretében együtt reggelizzünk, ebédeljünk, vagy vacsorázzunk egy jót. Csupán egyetlen irányelvünk van, mégpedig: mindig igyekszünk egyedi és különleges helyet választani.

Brinner a Zsolnay Kávéházban
Radisson Blu
Radisson Blu Béke Hotel

Brinner-re fel!

Évek óta járunk így el, ezért nem is értem hogyan történhetett, hogy a belváros szívében található, idén 105 éves Zsolnay Kávéházat eddig még nem látogattuk meg. Eddig. A tradíció és a megújulás jegyében a Radisson Blu Béke Hotel látványos átalakulással ünnepelte patináns évfordulóját. Az ez alkalomból tartott eseményük keretében volt szerencsém megismerni a helyszínt, valamint csodálatos ételeiket és emblematikus, szemet gyönyörködtető sütemény kínálatukat is megkóstolhattam egy fantasztikus brinner keretében. (Brinner: a breakfast for dinner koncepciójának köszönhetően a reggeli elérhető és élvezhető a nap bármely szakában. A brinner menük teljes értékű étkezést kínálnak egészen estig és a tradicionális gasztronómiai elemekkel a nap legfontosabb étkezését és annak hangulatát, meghatározó „békebeli” eleganciáját ügyesen visszacsempészik a hétköznapokba.) Kényelmes kávéházi fotelek, kandalló, elegáns környezet, nyitott bárpult, igazi kávéházi otthonos légkörbe csöppentem, ahol azonnal kellemes és oldott hangulat lett rajtam úrrá.

Sütemények - Zsolnay Kávéház
Buggyantott tojásos szendvics spenóttal
Brinner ételek- Zsolay kávéház

A Zsolnay Kávéház Café Bistro és Bár igazi kulturális és gasztronómiai csoda! A bejáraton belépve lehetetlen nem elámulni a Haranghy kupola látványán.  A míves ólomüveggel díszített különleges műalkotás ámulatba ejtően szép! A gasztronómiai hagyományokat Jaksics József Executive Chef és Bechmann György vezető cukrászmester folytatja. Megmaradt az emblematikus és csodaszép sütemény kínálat egyedi készítésű laktózmentes illetve gabonalisztet- és hozzáadott cukrot nem tartalmazó desszertekkel, amelyeket hagyományosan Zsolnay porcelánon szolgálnak fel.

Zsolnay Kávéház kupola

A program indításaként egy igazi retro busszal, Hajós András társaságában ellátogattunk a szintén megújult Danubius Hotel Héliába is, ahol megcsodálhattuk a pazarul felújított modern közösségi tereket és ízelítőt kaptunk a Yellow Bistro & Bar kínálatából is.

Danubius Hotel Helia
Danubius Hotel Helia váró lobby
Danubius Hotel Helia belső tér

Összefoglalva tényleg szuper kis délután volt, amire még biztosan sokáig emlékezni fogok. Tehát a  következő barátnős találkozóm helyszíne már fix, de pssszt, mert nekik ez még titok. 😉

Szeretnéd, hogy a Te Éttermedről is felkerüljön egy hasonló ajánló az oldalamra? Akkor vedd fel velem a kapcsolatot itt.

Melinda Gastrotherapy

Iratkozz fel a hírlevelemre!

Most ajándékba kapod a négy hetes ebéd menü terveimet!
Iratkozz fel most!

* Kötelező
Adatkezelés *