Van egy megdöbbentő szokásom: szeretek finomakat és különlegeseket enni-inni, illetve új gasztrós helyeket felfedezni, megismerni. Fura nem? Akár egy szürke hétköznapon is olyan helyet választok, ahol a NŐ még klasszikus értelemben is NŐ lehet. Tiszteletet, figyelmet, kedvességet kap a felszolgálóktól, miközben elegáns és exkluzív környezetben beszélgethet és étkezhet a barátaival, üzleti partnereivel, vagy akár egyedül is. Mert bárki bármit mond, ezek igenis a mai napig fontos szempontok! És hölgyeim tegyük szívünkre a kezünket, melyikünk nem lenne boldog, ha a következő randevúja egy ilyen csodás helyen lehetne?
Fentebb leírtak szellemében néha rendszeresen, néha rendszertelenül, de mindig nagy lelkesedéssel találkozom barátnőimmel egy közösen kiszemelt helyen, hogy néhány, a hétköznapi pörgésből ellopott nyugodt óra keretében együtt reggelizzünk, ebédeljünk, vagy vacsorázzunk egy jót. Csupán egyetlen irányelvünk van, mégpedig: mindig igyekszünk egyedi és különleges helyet választani.
Brinner-re fel!
Évek óta járunk így el, ezért nem is értem hogyan történhetett, hogy a belváros szívében található, idén 105 éves Zsolnay Kávéházat eddig még nem látogattuk meg. Eddig. A tradíció és a megújulás jegyében a Radisson Blu Béke Hotel látványos átalakulással ünnepelte patináns évfordulóját. Az ez alkalomból tartott eseményük keretében volt szerencsém megismerni a helyszínt, valamint csodálatos ételeiket és emblematikus, szemet gyönyörködtető sütemény kínálatukat is megkóstolhattam egy fantasztikus brinner keretében. (Brinner: a breakfast for dinner koncepciójának köszönhetően a reggeli elérhető és élvezhető a nap bármely szakában. A brinner menük teljes értékű étkezést kínálnak egészen estig és a tradicionális gasztronómiai elemekkel a nap legfontosabb étkezését és annak hangulatát, meghatározó „békebeli” eleganciáját ügyesen visszacsempészik a hétköznapokba.) Kényelmes kávéházi fotelek, kandalló, elegáns környezet, nyitott bárpult, igazi kávéházi otthonos légkörbe csöppentem, ahol azonnal kellemes és oldott hangulat lett rajtam úrrá.
A Zsolnay Kávéház Café Bistro és Bár igazi kulturális és gasztronómiai csoda! A bejáraton belépve lehetetlen nem elámulni a Haranghy kupola látványán. A míves ólomüveggel díszített különleges műalkotás ámulatba ejtően szép! A gasztronómiai hagyományokat Jaksics József Executive Chef és Bechmann György vezető cukrászmester folytatja. Megmaradt az emblematikus és csodaszép sütemény kínálat egyedi készítésű laktózmentes illetve gabonalisztet- és hozzáadott cukrot nem tartalmazó desszertekkel, amelyeket hagyományosan Zsolnay porcelánon szolgálnak fel.
A program indításaként egy igazi retro busszal, Hajós András társaságában ellátogattunk a szintén megújult Danubius Hotel Héliába is, ahol megcsodálhattuk a pazarul felújított modern közösségi tereket és ízelítőt kaptunk a Yellow Bistro & Bar kínálatából is.
Összefoglalva tényleg szuper kis délután volt, amire még biztosan sokáig emlékezni fogok. Tehát a következő barátnős találkozóm helyszíne már fix, de pssszt, mert nekik ez még titok. 😉
Szeretnéd, hogy a Te Éttermedről is felkerüljön egy hasonló ajánló az oldalamra? Akkor vedd fel velem a kapcsolatot itt.